Автомобил на лизинг в Испания

лизинг в Испания

Финансовите компании към различни автокъщи използват много прийоми, за да убедят клиентите за ползите закупуването на автомобил на лизинг в Испания. Но трябва да се знае, че тези „предимства“ понякога излизат скъпо.

 Покупка на кола на изплащане е предпочитаният вариант, тъй като не изисква да разполагаш с цялата сума в брой. Освен банките, повечето автомобилни къщи имат и свои собствени лизингови компаниите, които предлагат заеми за насърчаване на закупуването на нови превозни средства.

 Тези лизингови компании предлагат по-голяма гъвкавост, удобство и бързина в отпускането на кредитите, което позволява на производителите да увеличат обема на продажбите си. Ето защо търговските посредници полагат всички усилия покупката да се осъществи чрез финансиране – лизинг.

 При посещенията, направени от испанската Организация на потребителите(OCO), в представителствата на шест марки автомобили е установено, че при 96% от сделките е предложено финансиране, подчертавайки предимства като: удобство при плащане, асоциирана застраховка, удължена гаранция, включително поддръжка и ревизии, и най-вече, значителна отстъпка от цената на автомобила – средно 1500 евро.

 Но въпреки „ползите“, предлагани от търговците, като примамка за потенциалните купувачи, характеристиките и условията за финансиране, не са много ясни. В повечето случаи информацията е ограничена, объркваща и дори подвеждаща.

 В 77% от случаите търговците са отказали да дадат предварително информацията в писмен вид. Само в „Рено” са разполагали с документ, който отразява всички условия на финансирането и е предоставян на голяма част от клиентите.

 За отказите за предварително предоставяне на необходимата информация за лизинг в писмен вид, тътговците са се оправдавали с това, че в момента нямат под ръка цялата информацията.

 В действителност, предоставената информация е ограничена до толкова, че  единствено става ясно каква е сумата на всяка вноска по кредита, което в никакъв случай не е достатъчно.

 Потребителите трябва да знаят, че услугите, които се предлагат като допълнителни: застраховка, удължена гаранция и т.н. всъщност са допълнителни услуги, чиято цена е включена в договора за кредита. A отстъпката от крайната цена, която е валидна само за финансирането, се изплаща като лихвата по кредита.

 Да се разполага с цялата информация относно финансирането е от съществено значение, за да се знае предварително окончателната стойност на сделката и да може да се сравни със същата такава на други компании. Ето защо е необходимо да се изисква от лизинговите компании да не представят само размера на вноските по кредита, а да се прилагат документи с пълна и всеобхватна информация, която да даде възможност на потребителите да се запознаят с крайната цена на услугата, да сравнят условията на различни лизингови компании и да могат да изберат опцията, която е най-подходяща за личната ситуация и интереса на клиента.

Разрешени мобилни приложения, които предупреждават шофьорите за наличието на радари

При каква превишена скорост радарите в Испания се активират и снимат нарушителя

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какво не трябва да забравяме да сложим на трапезата на Бъдни вечер

21/12/2016 WORLD BG 0

На Бъдни вечер приключват четиридесетдневните коледни пости, които са започвали на 15 ноември. Според някои народни вярвания Богородица е родила Христос на Бъдни вечер, но съобщила за това на следващия ден. На трапезата, която се Последни

ЛЮБОПИТНО

Къде се намира Градът на Бог във вселената (видео)

04/12/2016 WORLD BG 0

В центъра на всяка една Галактика обикновено се намира черна дупка. От кадрите, заснети на т.нар. Град на Бог обаче се вижда, че в случая това далеч не е така. Нещо повече, някои от най-смелите Последни

САЩ РУСИЯ
СВЯТ

Директорът на американското разузнаването потвърди, че е имало руски кибератаки и намеса в изборите

05/01/2017 WORLD BG 0

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър потвърди, че чрез кибератаки Русия се е опитала да се намеси в президентските избори, проведени през месец ноември миналата година и обяви, че следващата седмица ще бъде Последни

Be the first to comment

Вашият коментар