Осъдиха българин на 18 месеца затвор за агресивно поведение в самолет по време на полет

Британски съд осъди на 18 месеца затвор на 34-годишния българин Георги Тенчев, който на 9 май 2016 година с агресивното си поведение е създал паника на борда на самолет по време на полет от Бургас до Лондон. Съдът в Бирмингам е признал Тенчев за виновен, тъй като под въздействието на наркотични вещества е създал паника сред пътниците.

По време на полета Тенчев започнал да удря по вратата на пилотската кабина и да крещи:

„Ще се разбием! Пуснете ме вътре, ще умра!”

Трима членове на екипажа и няколко пасажера са усмирили българина, тъй като е имало опасност да отвори авариен изход по време на полета, което би имало катастрофални последици. През цялото време е продължавал да крещи: „Те ще ме убият! Ще се разбием! Ще умрем!”, пише британското издание mirror.co.uk.

Разследването, направено от съдебните власти е установило, че Тенчев е взел наркотици точно преди излитането от Бургас. Той признал вината си за нарушаване на обществения ред и се оправдал, че бил взел упойващите вещества, тъй като страдал от психоза. Агресивността си оправдал с това, че бил уплашен за живота си и смятал, че някой го преследва и че пилотите са нападнати.

В съдебното решение пише, че инцидентът се е случил в критичен момент, когато е предстояло приземяването на самолета в Бирмингам и Тенчев трябва да отговаря за деянията си, извършени под действието на наркотици.

В речта на защитата му се казва:

„Той съзнава, че това е един ужасен инцидент, който е предизвикал много стрес и страх сред всички на борда и не е трябвало да се случи“.

По време на делото един от пасажерите-свидетели е заявил, че след този случай вече се притеснява да лети със самолет и се опасява, че са били въвлечени в терористичен инцидент.

Тенчев живее от години в Лондон, но ще излежава 18-месечната си присъда в затвора в Бирмингам.

Мълния удари крило на самолет Ryanair малко преди да кацне на летището в Ибиса

Защо самолетите са бели?

Най- опасното летище на планетата (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар