Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

Атентатът в Лондон: до момента 7 души са загинали и над 48 са ранени.

Трима души са извършили нова терористична атака в центъра на Лондон. Те са навлезли с бял ван и със скорост от 80 км/час в пешеходната зона на Лондонският мост и са започнали да газят минаващите. В следствие на това са ранени около 30 души. После са се отправили към пазара Бърноу, пълен със ресторанти и сергии, където терористите са слезли от автомобила и са се отправили към едно от заведенията. Там са атакували и ранили с ножове още няколко човека.

Атентатът в Лондон, който удивително прилича на атаката на моста Уестминстър на 22 март, е станал вчера, около 22 часа местно време и е продължила около 10 минути. И тримата нападатели са ликвидирани от британската полиция.

Четирима френски граждани, един австралийски гражданин и мъж от Нова Зеландия са сред ранените в нападението. Сред сериозно ранените е служител от транспортната полиция. Той е бил от първите полицаи, озовали се на мястото на терористичния акт.

Консервативната, лейбъристката и шотландската национална партия прекъснаха предизборните си кампании, които днес трябваше да включват множество масови прояви. Само националната партия на независимостта ще продължи кампанията си, защото не иска да се поддаде на терора.

Вълна от съпричастност – това беше очакваната реакция. Сред първите изказали се лидери беше френският президент Еманюел Макрон, който подчерта, че Франция стои редом до Великобритания повече от всякога. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Лондон и Берлин са обединени от две неща – скръбта и решимостта да се борят срещу тероризма. Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър „с вас сме, Бог да ви благослови“ и обеща пълната подкрепа на Вашингтон. Руският президент Владимир Путин осъди атентата и изпрати своите съболезнования.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

БЪЛГАРСКО ПРАВО

Как да се разведем с чужденец/ ка или българин/ка, живеещ/а в чужбина?

12/07/2017 WORLD BG

Как да се разведем с чужденец/ ка или българин/ка, живеещ/а в чужбина? Сключен граждански брак с чужденец/ка или между българи, които живеят в чужбина, може да бъде прекратен чрез развод от българските съдилища при условие, Последни

СВЯТ

Първата жена космонавт в света Валентина Терешкова стана на 80 години (видео)

07/03/2017 WORLD BG

На 6 март 2017 година първата жена космонавт в света Валентина Терешкова стана на 80 години. Терешкова е единствената жена, летяла в космоса сама. На 16 юни 1963 г. Валентина Терешкова лети на борда на Последни

БЪЛГАРИЯ

БАН започва проучване за промяна на българския език

13/08/2017 WORLD BG

Български езиковеди от Института по български език към БАН начело с доц. Д-р Руска Станчева, за първи път ще направят проучване за промяна на българския език. Чрез него ще се търсят новите езикови нагласи спрямо Последни

Leave a Reply