Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

Атентатът в Лондон: до момента 7 души са загинали и над 48 са ранени.

Трима души са извършили нова терористична атака в центъра на Лондон. Те са навлезли с бял ван и със скорост от 80 км/час в пешеходната зона на Лондонският мост и са започнали да газят минаващите. В следствие на това са ранени около 30 души. После са се отправили към пазара Бърноу, пълен със ресторанти и сергии, където терористите са слезли от автомобила и са се отправили към едно от заведенията. Там са атакували и ранили с ножове още няколко човека.

Атентатът в Лондон, който удивително прилича на атаката на моста Уестминстър на 22 март, е станал вчера, около 22 часа местно време и е продължила около 10 минути. И тримата нападатели са ликвидирани от британската полиция.

Четирима френски граждани, един австралийски гражданин и мъж от Нова Зеландия са сред ранените в нападението. Сред сериозно ранените е служител от транспортната полиция. Той е бил от първите полицаи, озовали се на мястото на терористичния акт.

Консервативната, лейбъристката и шотландската национална партия прекъснаха предизборните си кампании, които днес трябваше да включват множество масови прояви. Само националната партия на независимостта ще продължи кампанията си, защото не иска да се поддаде на терора.

Вълна от съпричастност – това беше очакваната реакция. Сред първите изказали се лидери беше френският президент Еманюел Макрон, който подчерта, че Франция стои редом до Великобритания повече от всякога. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Лондон и Берлин са обединени от две неща – скръбта и решимостта да се борят срещу тероризма. Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър „с вас сме, Бог да ви благослови“ и обеща пълната подкрепа на Вашингтон. Руският президент Владимир Путин осъди атентата и изпрати своите съболезнования.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

СВЯТ

Владимир Путин: Славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“

24/05/2017 WORLD BG

Славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с македонския си колега Георге Иванов. Домакинът поздрави госта си с наградата „За единство на православната култура“, която Последни

човешки орган
ЛЮБОПИТНО

Откриха нов човешки орган, чиято функция остава неизвестна

13/02/2017 WORLD BG

Все още не знаем много неща както за природата, така и за себе си. Откриват се нови видове животни, които ни показват, че ние не сме най-съвършения организъм на нашата планета. Въпреки че науката напредва Последни

РУСКАТА ВОДКА
ЛЮБОПИТНО

Руската водка навърши 152 години

01/02/2017 WORLD BG

Руската водка е химично съединение, открито в лабораторни условия и е плод на научна дисертация на руския учен Дмитрий Менделеев. На 31 януари 1865 г. Дмитрий Менделеев защитава докторска дисертация „За съединяването на спирта и Последни

Be the first to comment

Вашият коментар