Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

Атентатът в Лондон: до момента 7 души са загинали и над 48 са ранени.

Трима души са извършили нова терористична атака в центъра на Лондон. Те са навлезли с бял ван и със скорост от 80 км/час в пешеходната зона на Лондонският мост и са започнали да газят минаващите. В следствие на това са ранени около 30 души. После са се отправили към пазара Бърноу, пълен със ресторанти и сергии, където терористите са слезли от автомобила и са се отправили към едно от заведенията. Там са атакували и ранили с ножове още няколко човека.

Атентатът в Лондон, който удивително прилича на атаката на моста Уестминстър на 22 март, е станал вчера, около 22 часа местно време и е продължила около 10 минути. И тримата нападатели са ликвидирани от британската полиция.

Четирима френски граждани, един австралийски гражданин и мъж от Нова Зеландия са сред ранените в нападението. Сред сериозно ранените е служител от транспортната полиция. Той е бил от първите полицаи, озовали се на мястото на терористичния акт.

Консервативната, лейбъристката и шотландската национална партия прекъснаха предизборните си кампании, които днес трябваше да включват множество масови прояви. Само националната партия на независимостта ще продължи кампанията си, защото не иска да се поддаде на терора.

Вълна от съпричастност – това беше очакваната реакция. Сред първите изказали се лидери беше френският президент Еманюел Макрон, който подчерта, че Франция стои редом до Великобритания повече от всякога. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Лондон и Берлин са обединени от две неща – скръбта и решимостта да се борят срещу тероризма. Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър „с вас сме, Бог да ви благослови“ и обеща пълната подкрепа на Вашингтон. Руският президент Владимир Путин осъди атентата и изпрати своите съболезнования.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

ЛЮБОПИТНО

Кога трябва да украсим Коледната елха?

06/12/2016 WORLD BG

Присъствието на Коледната елха по домовете на хората има много дълга история и тази традиция винаги стопля сърцата на всички. Макар и вече живата елха да отстъпва пред изкуствената, тя допринася за истинското празнично настроение. Последни

БЪЛГАРИЯ

България търси международни шофьори в чужбина

08/04/2017 WORLD BG

Българските фирми за международен транспорт изпадат в колапс поради липса на шофьори. Тази криза за кадри е довела до фалит много фирми, а други са на път да спрат дейността си. В момента близо 9000 Последни

компютърна система
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

13/03/2017 WORLD BG

Главната дирекция по транспорта на Испания (DGT) е инсталирала 200 нови скрити камери, за да засече онези водачи, които използват мобилни апарати зад волана, не носят предпазен колан и т.н. Тази мярка се предприема за Последни

Leave a Reply