Бившият британски премиер Тони Блеър започна кампания за оставане на Великобритания в ЕС

Бившият британски премиер Тони Блеър призова британците да излязат на бунт срещу Brexit. В първата си голяма реч, след като Великобритания реши да напусне ЕС, Блеър заяви, че британците „гласуваха на референдума без да знаят условията за Brexit и сега, когато всичко е уточнено, гражданите имат право да променят решението си“.

„Нашата мисия е да ги убедим,“ каза Блеър, който обвини правителството на Тереза Мей, че иска Brexit на всяка цена. Бившия министър председател на Великобритания предупреди за съживяване на движението за независимост в Шотландия заради Brexit и появата на риск от разпадане на Великобритания. Блеър иска про-европейски настроените граждани да помогнат да променят мнението си онези, които са гласували за напускане на Европейския съюз.

„Гражданите имат право да променят решението си. Нашата мисия е да ги убедим” заяви Тони Блеър.

Бившият проевропейски министър председател на Обединеното кралство, който беше на власт в периода между 1997 г. и 2007 г., изнесе реч в Лондон на срещата на организацията „Open Britain”, която провежда кампания срещу твърдия Brexit, който ще остави Великобритания без достъп до единния европейски пазар.

Блеър твърди, че напускането на блока на 28-те страни не е неизбежна и че хората, които подкрепиха Brexit са били подлъгани от промените в световната икономика.

„Аз не знам дали ще успеем. Но знам, че бъдещите поколения ще ни обвинят ако не опитаме”, категоричен е Блеър.

На срещата присъства и бившия консервативен премиер на Обединеното кралство Джон Мейджър, който също е политик с проевропейско виждне.

Британският премиер Тереза Мей възнамерява да активира член 50 от Лисабонския договор, с който да стартира преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз преди края на месец март 2017 година.

Двама бивши британски премиери искат да се повтори реферемдума за членството на Великобритания в ЕС

Около 10 години ще трябват на Великобритания, за да успее да подпише търговско споразумение с ЕС след BREXIT

Мариано Рахой призова Тереза Мей към бърз „BREXIT”

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания отново постави рекорд по брой на туристите, посетили страната

29/09/2017 WORLD BG

Испания отново постави рекорд по брой на туристите- 57,3 млн. чужденци са посетили страната през първите осем месеца на годината. Това е увеличение с 9,9% в сравнение с предишния рекорд, поставен в същия период на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българският лев стана официална валута в Сърбия

04/02/2018 WORLD BG

Българският лев стана официална валута в Сърбия. От 1 февруари 2018 г. нашата парична единица и румънската лея вече могат да се сменят във всички сръбски чейнджбюра. Свързани