Бившият британски премиер Тони Блеър започна кампания за оставане на Великобритания в ЕС

Бившият британски премиер Тони Блеър призова британците да излязат на бунт срещу Brexit. В първата си голяма реч, след като Великобритания реши да напусне ЕС, Блеър заяви, че британците „гласуваха на референдума без да знаят условията за Brexit и сега, когато всичко е уточнено, гражданите имат право да променят решението си“.

„Нашата мисия е да ги убедим,“ каза Блеър, който обвини правителството на Тереза Мей, че иска Brexit на всяка цена. Бившия министър председател на Великобритания предупреди за съживяване на движението за независимост в Шотландия заради Brexit и появата на риск от разпадане на Великобритания. Блеър иска про-европейски настроените граждани да помогнат да променят мнението си онези, които са гласували за напускане на Европейския съюз.

„Гражданите имат право да променят решението си. Нашата мисия е да ги убедим” заяви Тони Блеър.

Бившият проевропейски министър председател на Обединеното кралство, който беше на власт в периода между 1997 г. и 2007 г., изнесе реч в Лондон на срещата на организацията „Open Britain”, която провежда кампания срещу твърдия Brexit, който ще остави Великобритания без достъп до единния европейски пазар.

Блеър твърди, че напускането на блока на 28-те страни не е неизбежна и че хората, които подкрепиха Brexit са били подлъгани от промените в световната икономика.

„Аз не знам дали ще успеем. Но знам, че бъдещите поколения ще ни обвинят ако не опитаме”, категоричен е Блеър.

На срещата присъства и бившия консервативен премиер на Обединеното кралство Джон Мейджър, който също е политик с проевропейско виждне.

Британският премиер Тереза Мей възнамерява да активира член 50 от Лисабонския договор, с който да стартира преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз преди края на месец март 2017 година.

Двама бивши британски премиери искат да се повтори реферемдума за членството на Великобритания в ЕС

Около 10 години ще трябват на Великобритания, за да успее да подпише търговско споразумение с ЕС след BREXIT

Мариано Рахой призова Тереза Мей към бърз „BREXIT”

БЪЛГАРИЯ

Освобождаване от здравноосигурителните вноски в България на българите, живеещи в чужбина

14/06/2017 WORLD BG

Освобождаване от здравноосигурителните вноски в България на българите, живеещи в чужбина. Българските граждани, които са пребивавали извън страната повече от 183 дни през една календарна година за периода 1 юли 1999г. – 31 декември 2007г. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какво видя испанският вестник „El País” в България

25/11/2016 WORLD BG

Какво видя испанският вестник „El País” в България? Видинска област се намира в Северозападна България и болезнено държи лидерството за най-беден регион в най-бедната страна в Европейския съюз. Там смъртността е най-високата в страната. а Последни

издирват
НАЧАЛО

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

03/04/2017 WORLD BG

Вече десет години шофьорите в Испания биват санкционирани не само с финансови глоби, а и с отнемане на точки от шофьорската книжка. Испанската дирекция за контролиране на трафика (DGT) е класифицирала видовете нарушения. Всеки шофьор Последни