Бившият британски премиер Тони Блеър започна кампания за оставане на Великобритания в ЕС

Бившият британски премиер Тони Блеър призова британците да излязат на бунт срещу Brexit. В първата си голяма реч, след като Великобритания реши да напусне ЕС, Блеър заяви, че британците „гласуваха на референдума без да знаят условията за Brexit и сега, когато всичко е уточнено, гражданите имат право да променят решението си“.

„Нашата мисия е да ги убедим,“ каза Блеър, който обвини правителството на Тереза Мей, че иска Brexit на всяка цена. Бившия министър председател на Великобритания предупреди за съживяване на движението за независимост в Шотландия заради Brexit и появата на риск от разпадане на Великобритания. Блеър иска про-европейски настроените граждани да помогнат да променят мнението си онези, които са гласували за напускане на Европейския съюз.

„Гражданите имат право да променят решението си. Нашата мисия е да ги убедим” заяви Тони Блеър.

Бившият проевропейски министър председател на Обединеното кралство, който беше на власт в периода между 1997 г. и 2007 г., изнесе реч в Лондон на срещата на организацията „Open Britain”, която провежда кампания срещу твърдия Brexit, който ще остави Великобритания без достъп до единния европейски пазар.

Блеър твърди, че напускането на блока на 28-те страни не е неизбежна и че хората, които подкрепиха Brexit са били подлъгани от промените в световната икономика.

„Аз не знам дали ще успеем. Но знам, че бъдещите поколения ще ни обвинят ако не опитаме”, категоричен е Блеър.

На срещата присъства и бившия консервативен премиер на Обединеното кралство Джон Мейджър, който също е политик с проевропейско виждне.

Британският премиер Тереза Мей възнамерява да активира член 50 от Лисабонския договор, с който да стартира преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз преди края на месец март 2017 година.

Двама бивши британски премиери искат да се повтори реферемдума за членството на Великобритания в ЕС

Около 10 години ще трябват на Великобритания, за да успее да подпише търговско споразумение с ЕС след BREXIT

Мариано Рахой призова Тереза Мей към бърз „BREXIT”

ispansko grajdanstvo
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Сертификат за удостоверяване на самоличността при смяната на NIE с DNI

15/11/2016 WORLD BG

Сертификат за удостоверяване на самоличността при смяната на NIE с DNI. Статията касае българските граждани, придобили испанска националност. Сертификат за удостоверяване на самоличността (certificado de concordancia) се издава когато е необходимо да се докаже, че Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Защо Испания не признава двойното гражданство и трябва да се откажем от българското

26/04/2017 WORLD BG

За да се признае юридическия статут на двойното гражданство между две страни е необходимо да има подписана Конвенция между тях. Испания е държава, която не признава двойното гражданство или го признават само с някои страни. Последни

компютърна система
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанските власти ще отнемат шофьорската книжка завинаги при повторно шофиране на автомобил в нетрезво състояние

25/02/2017 WORLD BG

Испанската Главна дирекция по транспорта (DGT) проучва възможността да забрани възстановяването на шофьорската книжка ако са загубени всички точки от нея заради шофиране под влиянието на алкохол или упойващи вещества. Това ще бъде една от Последни