Близо 1 000 човека са ранени по време на финала на Шампионската лига в Торино (видео)

1 000 човека са пострадали, 7 от които с опасност за живота, в Торино по време на финала на Шампионската лига, който „Реал“ Мадрид с 4:1 срещу „Ювентус“. Около 20 хиляди привърженици са гледали срещата на площад „Сан Карло“ в центъра на италианският град, когато настъпила масова паника.

Седем от ранените, включително и дете, са в тежко състояние, твърдят медиите на Апенините. Поне един човек е изнесен от мелето на носилка. На останалите ранени с по- леки контузии и наранявания им е оказана първа помощ на място от пристигналите парамедици.

Всеобщата паника настъпила около 22:15 часа местно време, след като няколко човека, независимо един от друг са потвърдили, че чуват силен звук, наподобяващ изстрел или експлозия, казва журналистът от Асошиейтед Прес Брайън Хендри.

„В този момент видях как хората от целия площад тръгнаха към екрана, за да се спасят. Някои от тях казваха, че са чули изстрел, а други – експлозия. Постоянното повтаряне на тези версии още повече засили паниката“,

добавя американският журналист.

Причината за инцидента е паднал парапет на стълби, които са водели към подземен гараж.

При настъпилата суматоха и последвалия натиск, доста от привържениците са падали на земята върху камъни, стъкла и бутилки или кенчета от бира и безалкохолни напитки, което е причинило порезните рани и контузиите на присъстващите.

Арестуваха испански футболист за нелегален трафик на имигрант, обличайки го с анцуг на отбора

Хванаха футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике да шофира със 190 км/ч

Be the first to comment

Вашият коментар