бТВ свали от екран „Шоуто на Слави“

Слави Трифонов заплаши

Тази вечер бТВ свали от екран „Шоуто на Слави”, излъчвайки стар епизод. През цялото време на предаването течеше надпис:

„Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като бТВ, която не толерира едностранно представяне на програмите си”.

По всяка вероятност причината за това решение на медията е направеното по-рано днес от Трифонов напомняне за неговия ултиматум към депутатите от бъдещото 44-о Народно събрание, който той отправи преди изборите. В него шоуменът настоява до две седмици след конституирането на парламента да бъдат приети промените в изборното законодателство, утвърдени с решенията от референдума от ноември м.г., който се проведе заедно с президентските избори и бе иницииран от „Шоуто на Слави“. Точният текст на напомнянето можете да видите ТУК

Към 23.00 ч. българско време на сайта на телевизията се появи следния коментар по случая:

„bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV”.

„Шоуто на Слави” се излъчва от 27 ноември 2000 г. по bTV. Предаването се записва всяка делнична вечер от 20:00 часа в студиото на bTV в НДК, София, а се излъчва от 22:30 до 23:30 часа.

Открито писмо на Слави Трифонов относно случващото се с референдума

Be the first to comment

Вашият коментар