България ще връща студентите от чужбина и ще насърчава раждането на трето дете

България ще връща студентите от чужбина и ще насърчава раждането на трето дете.

Вицепримиерът на Р. България Валери Симеонов заяви, че държавата се заема сериозно с въпроса за борба с демографската криза и насърчаване на раждаемостта в страната. Всяко семейство, живеещо в България, което реши да има трето дете ще бъде стимулирано финансово с цел третото дете да не се превръща в тежест.

За да промени тенденциите в демографията, държавата ще поеме таксите за детски градини и ще отпуска помощи за дрехи и учебни помагала. Разглеждат се варианти за отпускане на нисколихвени или буквално безлихвени кредити на младите семейства за покупка на жилище. Програмата все още е проект, но целта е да започне да действа от 2020 г.

Първата стъпка в борбата с демографският срив вече е направена- премахнати са ограниченията за броя ин витро опити, която една жена може да направи.

Според Симеонов могат да бъдат привлечени в България и хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова и Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

Валери Симеонов заяви, че ще се вземат мерки и срещу емиграцията на млади кадри.

„Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България“

е изтъкнал вицепремиерът пред БТА, като е допълнил, че със стипендии, отпуснати от държавата може да бъдат върнати и българите, които следват в чужбина.

25 годишен заместник- министър ще отговаря за българите в чужбина

мълния
ЛЮБОПИТНО

Защо самолетите са бели?

09/11/2016 WORLD BG

Да наемеш най-добрите рекламодателите за новооткритата авиокомпания, да наемеш десетки специалисти, които да разработят план за пускането и на пазара, да наемеш международен специалист за лице на марката, за да се отличава от конкуренцията… и Последни

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Безработицата в Испания намалява, увеличава се броят на подписаните постоянни трудови договори

02/03/2017 WORLD BG

Данните за безработицата през изминалия месец февруари показват, че броят на регистрираните безработни в бюрата по труда е намалял с 9 355 души, докато през същия период на миналата година се е бил увеличил с Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Крал Фелипе VI е най-добрият политик на Испания

19/02/2017 WORLD BG

Испанският крал Фелипе де Бурбон съумя да излезе от изключително трудни ситуации откакто се въкачи на трона. Първо, скандалите в личния и не толкова личен живот на баща му, който все още се гърчи в Последни

Be the first to comment

Вашият коментар