Българка е родила в самолет над Атлантическия океан

Българка е родила в самолет над Атлантическия океан по време на полет на авиокомпания Lufthansa от Богота за Франкфурт. Събитието е станало на 26 юли в 10:37 часа кординирано универсално време на 11 800 м. височина.

По време на полета 38 годишната Десислава К. е усетила признаците за преждевременно раждане. Екипажът е реагирал веднага и е преместил една част от пътниците, за да осигурят необходимите условия за раждането в задната част на самолета. На борда, като пътници, са патували трима лекари и заедно с кабинния екипаж са провели раждането без никакви усложнения.

След успешното приключване на раждането главната стюардеса на полета е уведомила по високоговорителите пътниците в самолета и всички бурно са аплодирали. А за да не рискува повече, в 13:09 часа капитанът Курт Майер е направил междинно кацане в град Манчестър ( Великобритания), където майката и новородения Николай са били поети от медицински екипи, а самолетът е продължил към Франкфурт.

Капитанът е споделил:

„Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. След кацането веднага отидох при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми“.

Това е 11-то раждане на борда на Lufthansa от създаването на компанията през 1965 г. За тази цел всички кабинни екипажи на авиокомпанията редовно преминават обучения за оказване на първа помощ, които включват и първоначални мерки за евентуални раждания на борда.

Испанската полиция е задържала българка за предизвикване на хаос в здравно заведение и кражба на скъп мобилен телефон

САЩ РУСИЯ
БЪЛГАРИЯ

Русия заплашва САЩ ако ѝ бъдат наложени нови икономически санкции

29/12/2016 WORLD BG

Русия обеща да предприеме ответни мерки срещу Вашингтон, ако ѝ бъдат наложени нови икономически санкции, предаде Ройтерс. Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че Русия и президентът Владимир Путин могат да очакват тежки санкции след кибер Последни

НОВИНИ

Българският език е застрашен от „цифрова смърт”

10/05/2017 WORLD BG

По света се говорят над 7 000 езика, но не всички ще оцелеят в дигиталната ера. Над 2 500 от тях, сред които е и българският език, вече са в опасност. И голяма част от Последни

СВЯТ

САЩ заявиха, че напускат ЮНЕСКО

12/10/2017 WORLD BG

САЩ заявиха, че напускат ЮНЕСКО от 31 декември 2017 г. Държавният департамент обяви, че е информирал генералния директор Ирина Бокова. Решението е заради „антиизраелски пристрастия“ на оглавяваната от нея организация, но не е консултирано с Последни

Leave a Reply