Българка е родила в самолет над Атлантическия океан

Българка е родила в самолет над Атлантическия океан по време на полет на авиокомпания Lufthansa от Богота за Франкфурт. Събитието е станало на 26 юли в 10:37 часа кординирано универсално време на 11 800 м. височина.

По време на полета 38 годишната Десислава К. е усетила признаците за преждевременно раждане. Екипажът е реагирал веднага и е преместил една част от пътниците, за да осигурят необходимите условия за раждането в задната част на самолета. На борда, като пътници, са патували трима лекари и заедно с кабинния екипаж са провели раждането без никакви усложнения.

След успешното приключване на раждането главната стюардеса на полета е уведомила по високоговорителите пътниците в самолета и всички бурно са аплодирали. А за да не рискува повече, в 13:09 часа капитанът Курт Майер е направил междинно кацане в град Манчестър ( Великобритания), където майката и новородения Николай са били поети от медицински екипи, а самолетът е продължил към Франкфурт.

Капитанът е споделил:

„Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. След кацането веднага отидох при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми“.

Това е 11-то раждане на борда на Lufthansa от създаването на компанията през 1965 г. За тази цел всички кабинни екипажи на авиокомпанията редовно преминават обучения за оказване на първа помощ, които включват и първоначални мерки за евентуални раждания на борда.

Испанската полиция е задържала българка за предизвикване на хаос в здравно заведение и кражба на скъп мобилен телефон

ЛЮБОПИТНО

Какво е крил сър Антъни Хопкинс 50 години от публиката си? (видео)

22/11/2016 WORLD BG

Точно преди 52 години сър Антони Хопкингс, докато все още е бил музикант и малко преди да избере актьорската професия, е написал един валс, но никой не е знаел за това. Едва през пролетта на Последни

18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември
НАЧАЛО

18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

17/12/2016 WORLD BG

Повече от 1500 работници, отогварящи за фактурирането и обработката на багажа на пътниците на 18 летища в Обединеното кралство обявяват стачка на 23 и 24 декември, съобщи вчера синдикатът Unite. Служителите на фирмата за наземни Последни

атентат дискотека Истанбула
НАЧАЛО

Атентат в дискотека в Истанбул остави поне 39 жертви и 69 ранени

01/01/2017 WORLD BG

Броят на загиналите при терористичното нападение в дискотека в Истанбул в нощта на Нова година вече е 39, като 16 от тях са чужденци и има 69 ранени, съобщи турския министър на вътрешните работи Сюлейман Последни

Leave a Reply