Българка е родила в самолет над Атлантическия океан

Българка е родила в самолет над Атлантическия океан по време на полет на авиокомпания Lufthansa от Богота за Франкфурт. Събитието е станало на 26 юли в 10:37 часа кординирано универсално време на 11 800 м. височина.

По време на полета 38 годишната Десислава К. е усетила признаците за преждевременно раждане. Екипажът е реагирал веднага и е преместил една част от пътниците, за да осигурят необходимите условия за раждането в задната част на самолета. На борда, като пътници, са патували трима лекари и заедно с кабинния екипаж са провели раждането без никакви усложнения.

След успешното приключване на раждането главната стюардеса на полета е уведомила по високоговорителите пътниците в самолета и всички бурно са аплодирали. А за да не рискува повече, в 13:09 часа капитанът Курт Майер е направил междинно кацане в град Манчестър ( Великобритания), където майката и новородения Николай са били поети от медицински екипи, а самолетът е продължил към Франкфурт.

Капитанът е споделил:

„Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. След кацането веднага отидох при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми“.

Това е 11-то раждане на борда на Lufthansa от създаването на компанията през 1965 г. За тази цел всички кабинни екипажи на авиокомпанията редовно преминават обучения за оказване на първа помощ, които включват и първоначални мерки за евентуални раждания на борда.

Испанската полиция е задържала българка за предизвикване на хаос в здравно заведение и кражба на скъп мобилен телефон

кои марки телефони излъчват най- много
НАЧАЛО

Кои марки телефони излъчват най- много радиация

23/01/2017 WORLD BG

Кои марки телефони излъчват най- много радиация? Според едно скорошно проучване, последният модел телефон на Apple iPhone 7 излъчва много повече радиация, отколкото предишния модел- iPhone 6. Освен това, данните от едно проучване показват, че Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ежедневието на испанското кралско семейство (видео)

28/01/2018 WORLD BG

Въпреки, че испанското кралско семейство са публични личности и се знаят много неща за техния начин на живот, има детайли, които остават скрити за обществеността или за които почти не се говори. Освен това е Последни

ЛЮБОПИТНО

Появиха се сини ягоди

22/04/2018 WORLD BG

Преди време стана известно, че учени от САЩ са разработили генно модифицирани сини ягоди, които са кръстосани с рибни гени, за да издържат на студ. Това става чрез прехвърляне на гени от рибата Arctic Flounder Последни

Leave a Reply