Българка роди на остров Бали по време на изригването на вулкана

Снимка: БНТ

Българка роди на остров Бали по време на изригването на вулкана. Новороденото момиченце ще носи красивото име Аурора, а майка му се била зарекла, че ще роди тогава, когато изригне вулкана. Така и станало.

Ирена Беневска, баба на бебето: Дъщеря ми се омъжи за индонезиец и така съвпаднаха нещата, че роди точно в деня, в който изригна и вулканът. Не се притеснявахме.

Семейство Беневски живее от 15 години на острова, а дъщеря им- от 8 години.

Хиляди хора остават блокирани на острова Бали заради вулкана Агунг. Пепелта се издига на близо 4 километра във въздуха. Властите наредиха международното летище да остане затворено за още 24 часа и самолети ще излетят най-рано утре. Близо 40 българи са се свързали с консулството ни в Джакарта, всички те са невредими.

Повече от 50 години на остров Бали не е имало вулканична активност. Последното изригване на вулкана Агунг е през 63-та. Тогава загиват 1100 души. В събота той отново се активизира и започна да бълва пепел, а в последното денонощие и лава. Засега няма информация за нанесени щети. 100 хиляди души от най-застрашената зона в радиус от 10 км от вулкана са евакуирани.

Близо 500 полета от международното летище бяха отменени и на острова останаха блокирани хиляди туристи.
Очаква се вулканът Агунг да остане активен още поне няколко седмици./БНТ

Българка е родила в самолет над Атлантическия океан

Be the first to comment

Вашият коментар