Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания

Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания. Испанската Гражданска гвардия е задържала 6-членна криминална група, съставена от 4 българи и две румънки. Те са обвинени, че са засекли камион на магистралата, за да намали скоростта си и с помощта на огнестрелно оръжие са принудили шофьора да отбие от главния път и да спре. Нападателите са взели 6 500 евро. Инцидентът е станал в близост до Албалате де лас Ногерас (Albalate de las Nogueras), област Куенка, Испания.

Задържаните мъже са на възраст между 25 и 65 години, а жените- между 22 и 27 години.

Камионът на нападнатият шофьор е бил натоварен с хранителни стоки, произведени в България. Фирмата, в която е работил се е намира в близост до град Гандия, Испания.

В показанията си шофьорът е заявил, че на магистралата е бил засечен от мощен лек автомобил и за да не го удари е трябвало рязко да намали скоростта. Но засичането е продължило и е бил принуден да спре. Тогава от колата са излезли двама мъже, които са се приближили до камиона, отворили са шофьорската врата и заплашвайки го с пистолет са му взели личната чантичка. В нея е имало 6 500 евро, събрани от доставените вече стоки, два телефона и лични документи.

В хода на разследването се установява, че обирът не е станал случайно, а е добре плануван, тъй като нападателите са разполагали с необходимата информация за шофьора и маршрута на доставките. Въз основа на тези индикации от Гражданската гвардия на Испания дават старт на полицейска операция „Мусака”, която протича в две фази.

Първата фаза е била през месец май в градчетата на област Куенка- Педронйерас (Pedroñeras) и Иниеста (Iniesta), както и в Мадрид. В дете малки населени места са извършени редица обиски и са задържани 4 човека. Двама от тях са нападателите на шофьора и две жени, които също имат принос за обира, за който се е разбрало от прегледа на телефоните им.

Втората фаза се е провела няколко дни по-късно. Тя е следствие на първата и са задържани още двама мъже. Единият от задържаните е началника на склада на фирмата, в която е работил потърпевшият. Началникът на склада е бил отговорен за съставянето на маршрутите на камионите и графиците на доставките. Вторият задържан е управителят на магазин в провинция Гуадалахара, който е продавал български продукти и е бил зареждан от въпросната фирма.

Всички задържани са предадени на съдебните власти.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

Трима българи
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция е арестувала българин, благодарение на системата за геолокация на компютър

25/10/2016 WORLD BG

Испанската преса съобщава, че служители на националната полиция са арестували 46 годишен българин, благодарение на системата за локализация на един от компютрите, които той е бил откраднал. Задържаният е обвинен за пет грабежа чрез влизане Последни

мълния
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

RYANAIR сменя правилата за багажа на пътниците

07/09/2017 WORLD BG

Нискотарифната компания RYANAIR сменя правилата за багажа на пътниците. Към тази мярка се прибягва, за да се намали броят на закъсненията на полетите, поради това, че голяма част от пътуващите носят две чанти ръчен багаж. Последни

НАЧАЛО

ЕС постави срок на Великобритания за BREXIT

07/12/2016 WORLD BG

„Великобритания трябва да сключи споразумение за Brexit до октомври 2018-та.” Това обяви в Брюксел Мишел Барние, когото на първи октомври председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер назначи за главен преговарящ за Брекзит. Времето за преговори е Последни

Leave a Reply