Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания

Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания. Испанската Гражданска гвардия е задържала 6-членна криминална група, съставена от 4 българи и две румънки. Те са обвинени, че са засекли камион на магистралата, за да намали скоростта си и с помощта на огнестрелно оръжие са принудили шофьора да отбие от главния път и да спре. Нападателите са взели 6 500 евро. Инцидентът е станал в близост до Албалате де лас Ногерас (Albalate de las Nogueras), област Куенка, Испания.

Задържаните мъже са на възраст между 25 и 65 години, а жените- между 22 и 27 години.

Камионът на нападнатият шофьор е бил натоварен с хранителни стоки, произведени в България. Фирмата, в която е работил се е намира в близост до град Гандия, Испания.

В показанията си шофьорът е заявил, че на магистралата е бил засечен от мощен лек автомобил и за да не го удари е трябвало рязко да намали скоростта. Но засичането е продължило и е бил принуден да спре. Тогава от колата са излезли двама мъже, които са се приближили до камиона, отворили са шофьорската врата и заплашвайки го с пистолет са му взели личната чантичка. В нея е имало 6 500 евро, събрани от доставените вече стоки, два телефона и лични документи.

В хода на разследването се установява, че обирът не е станал случайно, а е добре плануван, тъй като нападателите са разполагали с необходимата информация за шофьора и маршрута на доставките. Въз основа на тези индикации от Гражданската гвардия на Испания дават старт на полицейска операция „Мусака”, която протича в две фази.

Първата фаза е била през месец май в градчетата на област Куенка- Педронйерас (Pedroñeras) и Иниеста (Iniesta), както и в Мадрид. В дете малки населени места са извършени редица обиски и са задържани 4 човека. Двама от тях са нападателите на шофьора и две жени, които също имат принос за обира, за който се е разбрало от прегледа на телефоните им.

Втората фаза се е провела няколко дни по-късно. Тя е следствие на първата и са задържани още двама мъже. Единият от задържаните е началника на склада на фирмата, в която е работил потърпевшият. Началникът на склада е бил отговорен за съставянето на маршрутите на камионите и графиците на доставките. Вторият задържан е управителят на магазин в провинция Гуадалахара, който е продавал български продукти и е бил зареждан от въпросната фирма.

Всички задържани са предадени на съдебните власти.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

ОБЩЕСТВО

„Добре дошли” на български не е същото като „Добре дошли“ по български

08/05/2017 WORLD BG

„Добре дошли“ на български не е същото като „Добре дошли“ по български. Това е една истинска история за прочутото българско „гостоприемство“, разказана в първо лице. Кацам вчера на летище София. Тъй като съм без багаж, Последни

ЛЮБОПИТНО

На 21 август всички ще тежим с около 1 кг. по-малко

04/08/2017 WORLD BG

В продължение на няколко часа на 21 август всички ще тежим с около 1 кг. по-малко независимо дали сме се подлагали на диета или не. Колкото и странно да звучи, това ще се дължи на Последни

регистрация на автомобил
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Регистрация на автомобил в ЕС

29/12/2016 WORLD BG

Ако се премествате в друга страна от ЕС, трябва да знаете дали се налага да регистрирате колата си там. Колко дълго можете да използвате колата си в друга държава с регистрационните номера от вашата страна? Последни

Be the first to comment

Вашият коментар