Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания

Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания по време на операция Rocío. Това са българските граждани Методи Борисов Младенов и Роза Терзиева (на снимката), които са се били самонастанили, заедно с трите си деца, в апартамент в Carabanchel на улица Ayamonte. Двойката е била официално разведена и затова са получавали помощи от автономните власти в Мадрид, били са и в очакване да получат жилище за социално слаби.

През изминалата седмица полицията в Испания е арестувала 42 българи и разследва още 74 души, които са членували в престъпна група, която хващала или купувала непълнолетни момичета и ги използвала за кражби и за проституция.

В следствие на започналото през 2017 година разследване са открити 30 пълнолетни и 16 непълнолетни момичета, като най-малкото е на 12 години, които са били принуждавани към джебчийство и проституция. Някои от момичетата са били хващани насила, а други са били продадени от родителите им за по 30 000 евро на българските мафиоти в Испания. Някои от жертвите са били принуждавани да се омъжват за членове на клана. Момичетата били принуждавани да крадат в магазините, а мъжете изнасяли плячкосаната стока от Испания към други страни.

Методи Борисов е бил начело на престъпната група, в която са членували и двама румънци и един испанец. Тримата са търсили необитаеми апартаменти, собственост на банки, в които да се настаняват момичетата. Такива апартаменти са открити в мадридските квартали Carabanchel, Vallecas, Parla, Valdemoro и Getafe, където на площ от 50-60 кв.м. са живеели до 18 жени.

Роза Терзиева се е занимавала с контрола на проституиращите момичета, които са предлагали услугите си в Marconi, както и на тези, които са извозвани всяка сутрин с микробуси до центъра на Мадрид, за да крадат по магазините или да обират туристи.

При извършените обиски са открити огромен брой мобилни телефони, за които е установено, че са крадени в Марбея, 100 000 евро и много бижута. Мобилните апарати са продавани в магазините за употребявани стоки Cash &Converters или на мароканци, които са ги изнасяли за Мароко.

Източник: вестник АВС

Българин е убил майка си в Испания на връх Гергьовден

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Важна промяна при банковите парични преводи между страните, членки на ЕС

19/11/2017 WORLD BG

Важна промяна при банковите парични преводи между страните, членки на ЕС ще влезе в сила на 21 ноември 2017 г. От тази дата става задължително всички прехвърляния на суми в рамките на общността да бъдат Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Работещите чужденци в Испания са намалели с 24 274 души

01/03/2017 WORLD BG

През месец януари 2017 година броят на чужденците, работещи с трудови договори и за които се плащат социални осигуровки в социалното осигуряване на Испания е спаднал с 24 274 души в сравнение с предходния месец Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Закриха единственото село на смърфовете, което се намираше в Испания

06/06/2018 WORLD BG

Единственото село на смърфовете в света, се казва Хузкар. То се намира в Испания, близо до град Малага, но както съобщиха от кметството, то е престанало да съществува на 15 август 2017 г. От този Последни

Be the first to comment

Вашият коментар