Испанският футболен клуб „Валенсия” откри школа по футбол в България

Испанският футболен клуб „Валенсия” откри школа по футбол в България. Официалното откриване на училището по футбол, което се намира в град Рудозем е по съвместната програма с местния футболен клуб „Палас“. През следващите четири години близо 70 деца от школата ще тренират по методика изработена от „Валенсия“, съвместно с една от най-големите компании за обучение по футбол в Европа и Америка Global Premier Soccer(GPS), пише 24smolian.com/

Официално бе представен съвместният проект в Рудозем, като на пресконференцията присъстваха Андонис Влакус, който е представител на GPS – „Валенсия“ за Югоизточна Европа, Марио Бонич – координатор на треньорите на „Валенсия“ за Южна и Централна Европа, както и президентът на „Палас“ Хайри Шерифов.

Целта на проекта е да се даде възможност на децата от региона да се обучават в една от най-добрите футболни програми по футбола, като същевременно се изгражда у тях добри навици, както на терена така и извън него.
Влакус и Бонич бяха категорични, че пред младите хора в региона се откриват сериозни възможности за израстване, като те ще държат и на доброто им обучение в училище.

Гостите останали възхитени от спортните бази на територията на община Рудозем, като са оптимисти за съвместния проект.

„От такива места, като Рудозем излизат най-приятните изненади, сигурен съм че проектът ще е успешен“, коментира Марио Бонич.

Според неговия колега Андонис Влакус, те ще предоставят всичко необходимо за тренировки на децата, като ще има съвместни тренировки с треньори от Рудозем и други школи от света.

Влакус благодари специално на кмета на общината Румен Пехливанов, както и на президента на „Палас“ Хайри Шерифов за съдействието и реализацията на съвместния проект.

„Това дава нови възможности за нашите деца и е една огромна крачка в развитието на клуба. Този договор, който подписахме за четири години, ще даде възможност за развитие на младите таланти, не само от Рудозем, а и от региона. В проекта могат да участват деца от Смолян, Кърджали и т.н., единственото изискване е да са членове на нашия клуб“, коментира Шерифов.

Той не изключи възможността в най-скоро време да има създадени футболни групи на „Палас“ и в други градове, но на този етап по-скоро ще привличат деца в Рудозем.

Кметът на миньорския град Румен Пехливанов от своя страна увери, че този проект ще бъде подкрепен с каквото може от местната власт и се надява от тима на „Палас“ да излязат в бъдеще световни футболни звезди.

„Подкрепяме спорта, грижим се за базите на територията на общината, като те съответно се използват от клубовете напълно безвъзмездно„, добави Пехливанов.

Новият проект видимо повиши и настроението в школата на „Палас“. След пресконференцията се състоя и демонстрационна тренировка с деца и треньори от тима с Марио Бонич.

Проведена бе среща и с родителите на децата, където бе представен новият проект и бяха обяснени новите възможности пред децата на „Палас“. На нея стана ясно, че освен за обучението по футбол, от чуждестранната школа ще държат и на тяхното развитие и в училище, като за най-добрите ще има подсигурени и стипендии в университети в чужбина.

Любослав Пенев е новият треньор на испанския младежки футболен отбор „Валенсия”

Be the first to comment

Вашият коментар