Испания: дерайлира високоскоростният влак AVE, пътуващ от Севиля за Барселона с 400 пътника

Дерайлира високоскоростният влак AVE с около 400 пътници на борда. Инцидентът е станал по линията, която свързва градовете Севиля и Малага с Барселона.

Влакът е останал неподвижен между провинциите Кордоба и Сиудад Реал. Пътниците ще бъдат претоварени на друг влак, са заявили от испанската железопътна компания Renfe.

Вагон 8 е дерайлирал към 10.30 часа между точките Brazatortas и Venta La Inés. За щастие ранени пътници няма. Заради инцидента цялата влакова композиция не е могла да продължи пътуването.

От компанията са заявили, че всичките 400 пътника от дерайлиралия влак ще бъде прехвърлен на друга композиция, която вече е на път.

Заради аварията се очаква да има закъснения в разписанието на останалите влакове. Ситуацията ще се нормализира след като се претоварят пътниците и се отстранят от пътя авариралите вагони.

„Влаковете няма да спират, но в района на инцидента ще се движат по един и същи релсов път и в двете посоки. Това ще предзвика закъснения. За момента не е известно влакове са засегнати“, добавят от компанията.

Испания ще блокира летището в Гибралтар

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Каталунски град обявяви независимост от Испания

26/10/2017 WORLD BG

Каталунската телевизия 324 съобщи, че каталунски град обяви независимост от Испания. Белпуч стана първият в Испания град, където е провъзгласена независимост. Решението беше взето след заседание на градския съвет, на което с мнозинство от гласовете Последни

колко са милионерите в България
БЪЛГАРИЯ

Колко са милионерите в България?

23/01/2017 WORLD BG

Колко са милионерите в България и по света? Наскоро в Испания излязоха данни, че трима испанци са толкова богати, колкото жителите на областите Каталуния и Мадрид. Друго проучване показва, че милионерите по света са около Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

33 души са ранени в следствие на авария в увеселителен парк в Испания

16/07/2017 WORLD BG

33 души са ранени в следствие на авария в увеселителен парк в Испания. Инцидентът се е случил днес, в Мадрид, около 14:30 часа в „Parque de Atracciones“, където едното влакче, което точно било направило лупинг, Последни

Be the first to comment

Вашият коментар