Испания: дерайлира високоскоростният влак AVE, пътуващ от Севиля за Барселона с 400 пътника

Дерайлира високоскоростният влак AVE с около 400 пътници на борда. Инцидентът е станал по линията, която свързва градовете Севиля и Малага с Барселона.

Влакът е останал неподвижен между провинциите Кордоба и Сиудад Реал. Пътниците ще бъдат претоварени на друг влак, са заявили от испанската железопътна компания Renfe.

Вагон 8 е дерайлирал към 10.30 часа между точките Brazatortas и Venta La Inés. За щастие ранени пътници няма. Заради инцидента цялата влакова композиция не е могла да продължи пътуването.

От компанията са заявили, че всичките 400 пътника от дерайлиралия влак ще бъде прехвърлен на друга композиция, която вече е на път.

Заради аварията се очаква да има закъснения в разписанието на останалите влакове. Ситуацията ще се нормализира след като се претоварят пътниците и се отстранят от пътя авариралите вагони.

„Влаковете няма да спират, но в района на инцидента ще се движат по един и същи релсов път и в двете посоки. Това ще предзвика закъснения. За момента не е известно влакове са засегнати“, добавят от компанията.

Испания ще блокира летището в Гибралтар

ЛЮБОПИТНО

Невероятният феномен „Байкал“ (видео)

19/11/2016 WORLD BG

Байкал е езеро с тектоничен произход, разположено в южната част на Източен Сибир, на границата между Иркутска област и Република Бурятия. Това е най-дълбокото езеро в света (1637m) и най-големият природен резервоар на прясна вода. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания премахва данъка върху доходите на голяма част от работещите

07/07/2017 WORLD BG

Испания премахва данъка върху доходите на голяма част от работещите. Испанското правителство прие предложението на коалиционния си партньор „Ciudadanos” относно промени в данъчното облагане на доходите на физическите лица (IRPF). Алберт Ривера е заявил, че Последни

ЛЮБОПИТНО

Българска поп-фолк певица засне два клипа в Испания заедно с наш емигрант (видео)

10/12/2017 WORLD BG

Българска поп-фолк певица засне два клипа в Испания в дует с наш емигрант. Първият е към песента „Мистър президент” в изпълнение на певицата Eкстра Нина и Kristis Kesaras (Христо), който от 6 години живее в Последни

Leave a Reply