Испания: дерайлира високоскоростният влак AVE, пътуващ от Севиля за Барселона с 400 пътника

Дерайлира високоскоростният влак AVE с около 400 пътници на борда. Инцидентът е станал по линията, която свързва градовете Севиля и Малага с Барселона.

Влакът е останал неподвижен между провинциите Кордоба и Сиудад Реал. Пътниците ще бъдат претоварени на друг влак, са заявили от испанската железопътна компания Renfe.

Вагон 8 е дерайлирал към 10.30 часа между точките Brazatortas и Venta La Inés. За щастие ранени пътници няма. Заради инцидента цялата влакова композиция не е могла да продължи пътуването.

От компанията са заявили, че всичките 400 пътника от дерайлиралия влак ще бъде прехвърлен на друга композиция, която вече е на път.

Заради аварията се очаква да има закъснения в разписанието на останалите влакове. Ситуацията ще се нормализира след като се претоварят пътниците и се отстранят от пътя авариралите вагони.

„Влаковете няма да спират, но в района на инцидента ще се движат по един и същи релсов път и в двете посоки. Това ще предзвика закъснения. За момента не е известно влакове са засегнати“, добавят от компанията.

Испания ще блокира летището в Гибралтар

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: сервитьор намери чанта със 77 000 евро и ги върна на собственика им

27/07/2017 WORLD BG

Сервитьор намери чанта със 77 000 евро и ги върна на собственичката им. В чантата, която е била забравена под пощенската кутия във входа на блика на героя, е имало 17 000 евро в банкноти, Последни

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Безработицата в Испания намалява, увеличава се броят на подписаните постоянни трудови договори

02/03/2017 WORLD BG

Данните за безработицата през изминалия месец февруари показват, че броят на регистрираните безработни в бюрата по труда е намалял с 9 355 души, докато през същия период на миналата година се е бил увеличил с Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: очакват се 40-градусови жеги през почивните дни

09/06/2017 WORLD BG

Очакват се 40-градусови жеги през почивните дни. Въпреки че все още е пролет, през почивните дни през Испания ще премине горещ летен фронт и температури скочат до 40 градуса. Атмосферната стабилност ще доведе до значително Последни

Leave a Reply