Ограничиха достъпа до въздушното пространство над Барселона заради референдума за независимост на Каталуния

Днес централното испанско правителство наложи ограничение на достъпа до въздушното пространство над Барселона. Министерството на благоустройството (Ministerio de Fomento) затвори небето над каталунската столица за малки самолети и хеликоптери на Гражданската авиация. Забраната ще продължи до 2 октомври, един ден след датата на референдум за независимост на Каталуния, свикан за тази дата от автономните власти на областта и обявен за незаконен от Конституционния съд на Испания.

Не за първи път се налагат подобни мерки спрямо Гражданската авиация. Такива ограничения са прилагани и по време на мачове на ФК „Барселона” в Шампионската лига, състезанията от Fórmula 1, както и на националния празник на Каталуния през 2014, 2015 y 2017.

Забраната за прелитане на граждански въздухоплавателни средства е валидна за района между градовете L’Hospitalet, Sant Adrià de Besos y Badalona.

Ограниченията не важат за: полетите на летище El Prat, за полетите на автономните власти, както и за полетите на държавните сили за сигурност.

Абсолютно се забранява снимането от въздуха на Барселона в неделя на 1 октомври.

Конституционният съд на Испания отмени провеждането на референдума за независимост на Каталуния

Be the first to comment

Вашият коментар