Въпроси, на които не сме длъжни да отговаряме при полицейска проверка в Испания

Много често испанската полицията извършва внезапни проверки, с които контролира изпълнението на задълженията на гражданите, съобщава вестник „Diario de España“. При автомобилните, например, се задават въпроси преди теста за алкохол. В повечето случаи е в наш интерес да съдействаме на органите, обаче има въпроси, на които можем да не отговаряме. Полицията ги знае кои са, но въпреки това винаги ги задава. Ето и въпросите:

1. Можете ли да ми кажете името и адреса си, моля?
Ако сме нарушили закона за движение ще трябва да си дадем шофьорската книжка, но не сме длъжни да споделяме личната си информация.

2. Къде отивате и от къде идвате?
Това е много често срещан въпрос, зададен от полицията при спиране на автомобил и не сме длъжни да отговаряме. Единственото нещо, което трябва да направим е да разберем защо сме задържани.

3. Госпожице, имате ли си приятел?
В днешно време този въпрос е рядко задаван, но ако ни запитат имаме право да не отговаряме.

4. С какво се занимавате?
Този въпрос изглежда невинен, но е още един личен въпрос, на който не е нужно да се отговоря. Дори да не знаем защо сме задържани, нашата професия няма нищо общо със случая.

5. Употребили ли сте алкохол?
Не сме задължени да отговаряме на такова пряко обвинение. Полицая е длъжен да направи тест, за да установи дали сме употребили алкохол или други забранени вещества.

Изчистване на съдебно минало в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

10-те държави с най- безопасни пътища в света

05/12/2016 WORLD BG 0

Световната здравна организация (СЗО) е изготвила доклад, който съдържа списък на десетте страни с най- безопасни пътища. 1. Микронезия В Микронезия пътищата са най-сигурните в света. Според данни на СЗО има 1,9 смъртни случая в Последни

хита "Ламбада"
ОБЩЕСТВО

Почина изпълнителката на хита „Ламбада”

20/01/2017 WORLD BG 0

Бразилската певица Лоалва Браз Виейра (Loalwa Braz Vieira), известна с хита „Lambada“ prez 1989 година е намерена овъглена в колата си в „Сакерема”, район на Рио де Жанейро. Полицията разследва убийство. Няколко души са проникнали Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Всички зърнени закуски съдържат пестициди

23/10/2016 WORLD BG 0

Изследване показва, че всички основни марки зърнени закуски /cereales/ съдържат пестициди, събщава испанската телевизия „Антена 3”. Изследването е направено от неправителствената организация „Бъдещи поколения” , която се занимава с изучаването на опасностите, които крият пестицидите Последни

2 Comments

  1. Никак не е лошо като предоставяте информация да споделяте и Източника, все пак живеем в Испания и информацията е полезна само и единствено ако е вярна.

    • Да, имате право. Наистина е пропуснато да се спомене източника на информацията. Веднага ще го поправим. Благодарим за забележката.

Вашият коментар