В Испания задържаха гадателка, измамила с 300 000 евро възрастна жена

гадателка

Гадателка на име Пепита Вилайонга и още четирима сътрудници на езотеричния й кабинет, намиращ се в Барселона, са били арестувани от Националната полиция. Петимата съучастници са обвинени, че са измамили с 300 000 евро 77 годишна жена, подлагайки я на различни ритуали. Както съобщава вестник „El Pais“, петимата заподозрените са дали показания пред служителите на отдела за икономически престъпления на Националната полиция и са били освободени в очакване на дело.

Жертвата е жена с личностно разстройство, която през месец март 2016 година е посетила кабинета, надявайки се гадателката да й помогне за разрешаване на личните й проблеми, които не са й позволявали да спи. Според жертвата, в рамките на два месеца, по време на посещенията й в кабинета, гадателката и четиримата й сътрудници са й прилагали различни ритуали. В някои случаи са я карали да заплати суми до 60 000 евро за кратки консултации.

Веднага след като обяснила ситуацията, още на първата среща в кабинета, жертвата е получила уверения, че нейните проблеми ще бъдат решени ефективно и веднага са започнали с няколко сеанса. За да стресират жената, заподозрените са направили няколко разговора с духа на майка й и са инсценирали появата на умрелия й баща.

След като жената вече била похарчила всичките си пари си дала сметка, че състоянието й не се подобрява, а се влошава. Тогава тя решила да подаде жалба към местните власти.

Музиката, която намалява тревожността у човека с 65% (видео)

Защо се прозяваме?

Фейсбук ни удължава живота

Be the first to comment

Вашият коментар