В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден. Това показва последното проучване, направено от застрахователната компания Linea Directa. През изминалата 2016 г. в Испания са били откраднати 155 000 автомобила.

В сравнение с 2015 г. данните показват спад от 12% при този вид престъпления. Кражбите на коли продължава да бъде твърде често срещан проблем, даже повече отколкото изглежда, въпреки интегрирането на нови и съвременни устройства за сигурност.

Испания е третата страна в Европейския съюз по брой на крадени коли.

Крадените коли намират пазари в Източна Европа и Мароко.

Най- много престъпления от този вид се извършват през летния сезон. Тогава крадците се възползват от засиления трафик по пътищата и намаленото използване на вторите автомобили в семействата.

Най- предпочитаната кола от крадците в Испания е SEAT Leon, тъй като е много търсена на пазарите в Източна Европа.
По отношение на методологията на кражбите на автомобили, крадците използват специални устройства, които работят с безжични контролни честоти. С тях се сканират и правят дубликати на ключовете на леките автомобили.

Любимите места на крадците за извършването на този вид престъпления са откритите пространства. 90 % от кражбите на автомобили се извършват на паркингите на големите супермаркети. Само в 3 % от случаите кражбата се извършва в присъствието на собственика и чрез използване на сила.

Най- крадените автомобили в Испания за 2016 година:

1 – Seat León
2 – Volkswagen Golf
3 – BMW Serie 3
4 – Seat Ibiza
5 – Volkswagen Passat
6 – Renault Mégane
7 – Audi A4
8 – Ford Escort
9 – Ford Fiesta
10 – Ford Focus

Най-крадените марки автомобили в Испания

Цюрих
НАЧАЛО

Стрелба до железопътната гара в Цюрих, има ранени

20/12/2016 WORLD BG

Трима души са ранени в стрелба край железопътната гара в Цюрих около 17:30 часа швейцарско време, съобщи Швейцарската телеграфна агенция. Нападателите са избягали. По-рано швейцарският вестник „Блик“ написа в сайта си, че инцидентът е станал Последни

ЛЮБОПИТНО

Затвориха единственият в света магазин без продавачи

30/05/2017 WORLD BG

Технически проблеми са причината откритият неотдавна магазин Amazon Go- магазин без продавачи да бъде затворен. Той се намираше в Сиатъл, САЩ, на ъгъла на 7-о авеню и Бланчард стрийт. Магазинът беше оборудван изцяло с технологията Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Цветан Цветанов се срещна с българската общност в Испания

11/02/2017 WORLD BG

Българската общност в Испания се срещна със зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутата Ева Майдел по време на двудневното им работно посещение в страната. На 10-ти февруари Цветан Цветанов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Последни

Leave a Reply