В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден. Това показва последното проучване, направено от застрахователната компания Linea Directa. През изминалата 2016 г. в Испания са били откраднати 155 000 автомобила.

В сравнение с 2015 г. данните показват спад от 12% при този вид престъпления. Кражбите на коли продължава да бъде твърде често срещан проблем, даже повече отколкото изглежда, въпреки интегрирането на нови и съвременни устройства за сигурност.

Испания е третата страна в Европейския съюз по брой на крадени коли.

Крадените коли намират пазари в Източна Европа и Мароко.

Най- много престъпления от този вид се извършват през летния сезон. Тогава крадците се възползват от засиления трафик по пътищата и намаленото използване на вторите автомобили в семействата.

Най- предпочитаната кола от крадците в Испания е SEAT Leon, тъй като е много търсена на пазарите в Източна Европа.
По отношение на методологията на кражбите на автомобили, крадците използват специални устройства, които работят с безжични контролни честоти. С тях се сканират и правят дубликати на ключовете на леките автомобили.

Любимите места на крадците за извършването на този вид престъпления са откритите пространства. 90 % от кражбите на автомобили се извършват на паркингите на големите супермаркети. Само в 3 % от случаите кражбата се извършва в присъствието на собственика и чрез използване на сила.

Най- крадените автомобили в Испания за 2016 година:

1 – Seat León
2 – Volkswagen Golf
3 – BMW Serie 3
4 – Seat Ibiza
5 – Volkswagen Passat
6 – Renault Mégane
7 – Audi A4
8 – Ford Escort
9 – Ford Fiesta
10 – Ford Focus

Най-крадените марки автомобили в Испания

БЪЛГАРИЯ

Правен казус: живея в чужбина, а ме осъдиха в България без да разбера

11/05/2017 WORLD BG

Живея в чужбина, а ме осъдиха в България без да разбера. За съжаление често на практика се случва да се окажеш осъден, без да си разбрал по какъвто и да било начин, че срещу теб Последни

facebook
НАЧАЛО

Брюксел обвинява Facebook в лъжа при закупуването на Whatsapp

06/01/2017 WORLD BG

Европейската комисия обвинява Facebook за изпращане на „неточна или подвеждаща информация“ относно закупуването на WhatsApp, операция, която предизвика органите на общността да започнат разследване.. Комисията по конкуренцията, в лицето на Маргрете Вестагер, напомня на мултинационалната Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар

24/07/2017 WORLD BG

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар. От 29 март 2017 г.- денят, в който Великобритания задейства процеса по излизане от ЕС, Гибралтар предприе дипломатическа офанзива, чрез която да му бъде дадено Последни

Leave a Reply