Германия има нужда от още имигранти т.е. в страната трябва да влизат и да остават по 500 000 души годишно

германия има нужда от още имигранти

Германия има нужда от повече имигранти, отколкото са влизали през последните десетилетия, за да се справи с нуждата от работна ръка за пазара си на труда и да запази сегашния си темп на развитие. Според изчисленията на Института за изследване на пазара и труда, ако броят на новодошлите се ограничи до 200 000, това ще намали хората в трудоспособна възраст от 45 на 37 милиона до 2050-а година.

В случай, че границите на Германия бъдат затворени изцяло, липсата от работна ръка ще се отрази трагично на пазара на труда, като до 2050 година от 45 милиона работещите ще намалеят до 30 милиона, посочват още изчисленията на института за изследване на пазара и труда, цитирани в списание „Шпигел“. Проблемът с намиране на трудова ръка ще се увеличи още в средата на 20-те години.

Икономическият възход ще секне, а данъчните постъпления няма да са достатъчни. Предлаганата от баварския ХСС квота на миграцията до 200 000 души годишно също не отговаря на нуждите на пазара, става ясно от анализа. За да се запаси сегашният темп на развитие на Германия, годишно в страната трябва да влизат и остават 500 000 души, смята институтът. Примерна година за това развитие е 2014-а, когато в Германия са пристигнали 1,5 милиона мигранти, а са напуснали 950 000 души.

Предизвикателството пред Германия обаче не е броят на желаещите да влязат, а регионът, от който идват. Досега в страната са прииждали хора от европейския регион – Полша, Румъния, България. Тъй като тези страни също са изправени пред демографски проблем, бъдещите мигранти могат да дойдат само от страни, отдалечени културно от Германия.

Източник: БНР

Еврозоната трябва да се раздели на две, според лидер на крайната десница в Германия

Емигрират ли германците от Германия?

Безплатно мобилно приложение по немски език за справяне с често срещаните грешки при писане и говорене

Немските тайни служби са открили над двадесет джихадиста в редиците на германската армията

Be the first to comment

Вашият коментар