Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите.

На 25.05.2017 г. в Германия влезе в сила закон, с който се забранява 45- часовата седмична почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона и изисква от фирмите да организират работата на водачите така, че тази почивка да протича извън превозното средство и на място, където трябва да има в наличност необходимите санитарни условия.

Все още, обаче, не се забелязва засилване на проверките и наложени глоби. Но това няма да продължи дълго!

Андреас Маркард, председател на Германския федерален офис за товарен транспорт ( BAG) е заявил:

През първите три месеца (т.е. до края на месец август 2017 година) извършваните проверки по пътищата на страната ще имат по- скоро образователна цел. През този период германските власти ще се опитат да увеличат информираността на професионалните шофьори и превозвачи, както и да изпробват и подобрят методите за самите проверки.

От началото на септември 2017 г. нарушителите на забраната за 45-часовата почивка да протича в кабините на камионите, ще бъдат глобявани както следва:

  • за шофьора на камиона- 500 евро
  • за съответната транспортна компания- 1500 евро.

Германското правителство е категорично, че ежеседмичната почивка в шофьорската кабина поставя шофьора в непристойни социални условия, които противоречат на европейските социални правила.

С новоприетия закон трябва да се спре с номадството по германските магистрали и местата за почивка, както и със социалния дъмпинг и нелоялната конкуренция в международния транспорт от страна на превозвачи от страните от източна Европа.

В кабината на камиона може да протича само ежедневната и съкратената седмична почивка.

Германия забранява 45- часовата почивка на шофьорите да се прави в камиона

Нови изисквания за командироване на работници в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Арестуваха испански футболист за нелегален трафик на имигрант, обличайки го с анцуг на отбора

17/05/2017 WORLD BG

Арестуваха испански футболист за нелегален трафик на имигрант, обличайки го с анцуг на отбора. Испанската полиция е разкрила мрежа за нелегален трафик на имигранти. В следствие на това, в неделя са били са арестувани четирима Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какво видя испанският вестник „El País” в България

25/11/2016 WORLD BG

Какво видя испанският вестник „El País” в България? Видинска област се намира в Северозападна България и болезнено държи лидерството за най-беден регион в най-бедната страна в Европейския съюз. Там смъртността е най-високата в страната. а Последни

ОБЩЕСТВО

Путин се изкъпа в ледените води на Богоявление (видео)

19/01/2018 WORLD BG

Владимир Путин се изкъпа в ледените води на Богоявление. Руският президент и множество смели руснаци тази нощ спазиха многовековния обичай и влязоха в замръзнали реки и езера в ледения студ, принудил властите в някои региони Последни

Be the first to comment

Вашият коментар