Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите.

На 25.05.2017 г. в Германия влезе в сила закон, с който се забранява 45- часовата седмична почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона и изисква от фирмите да организират работата на водачите така, че тази почивка да протича извън превозното средство и на място, където трябва да има в наличност необходимите санитарни условия.

Все още, обаче, не се забелязва засилване на проверките и наложени глоби. Но това няма да продължи дълго!

Андреас Маркард, председател на Германския федерален офис за товарен транспорт ( BAG) е заявил:

През първите три месеца (т.е. до края на месец август 2017 година) извършваните проверки по пътищата на страната ще имат по- скоро образователна цел. През този период германските власти ще се опитат да увеличат информираността на професионалните шофьори и превозвачи, както и да изпробват и подобрят методите за самите проверки.

От началото на септември 2017 г. нарушителите на забраната за 45-часовата почивка да протича в кабините на камионите, ще бъдат глобявани както следва:

  • за шофьора на камиона- 500 евро
  • за съответната транспортна компания- 1500 евро.

Германското правителство е категорично, че ежеседмичната почивка в шофьорската кабина поставя шофьора в непристойни социални условия, които противоречат на европейските социални правила.

С новоприетия закон трябва да се спре с номадството по германските магистрали и местата за почивка, както и със социалния дъмпинг и нелоялната конкуренция в международния транспорт от страна на превозвачи от страните от източна Европа.

В кабината на камиона може да протича само ежедневната и съкратената седмична почивка.

Германия забранява 45- часовата почивка на шофьорите да се прави в камиона

Нови изисквания за командироване на работници в Испания

ЛЮБОПИТНО

Испански свещеник създаде мобилно приложение за желаещите да се изповядат

28/02/2017 WORLD BG

Испанският католически свещеник Рикардо Латоре от град Куенка е създал мобилно приложение, наречено Confesor Go. То помага на желаещите да се изповядат да намерят най-близкия служител на религиозния култ, който на място да им опрости Последни

НАЧАЛО

Регистриране в България на смърт на български гражданин, настъпила в чужбина

04/12/2016 WORLD BG

Случай на смърт с български гражданин, настъпил в чужбина, се регистрира в общината по постоянния адрес на починалото лицето в Република България. За целта оригиналният смъртен акт или заверен препис на документа, издаден от местен Последни

Las Fallas
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка ще бъде Fallera Mayor (царица) на фестивала „Las Fallas” във Валенсия

25/01/2017 WORLD BG

Феноменът на имиграцията е променил лика на град Валенсия. И най- много за хората, които са в комисиите на сдруженията „Falla” на световно известния фестивал на Валенсия „Las Fallas“ , който е признат от ЮНЕСКО Последни

Leave a Reply