Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите.

На 25.05.2017 г. в Германия влезе в сила закон, с който се забранява 45- часовата седмична почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона и изисква от фирмите да организират работата на водачите така, че тази почивка да протича извън превозното средство и на място, където трябва да има в наличност необходимите санитарни условия.

Все още, обаче, не се забелязва засилване на проверките и наложени глоби. Но това няма да продължи дълго!

Андреас Маркард, председател на Германския федерален офис за товарен транспорт ( BAG) е заявил:

През първите три месеца (т.е. до края на месец август 2017 година) извършваните проверки по пътищата на страната ще имат по- скоро образователна цел. През този период германските власти ще се опитат да увеличат информираността на професионалните шофьори и превозвачи, както и да изпробват и подобрят методите за самите проверки.

От началото на септември 2017 г. нарушителите на забраната за 45-часовата почивка да протича в кабините на камионите, ще бъдат глобявани както следва:

  • за шофьора на камиона- 500 евро
  • за съответната транспортна компания- 1500 евро.

Германското правителство е категорично, че ежеседмичната почивка в шофьорската кабина поставя шофьора в непристойни социални условия, които противоречат на европейските социални правила.

С новоприетия закон трябва да се спре с номадството по германските магистрали и местата за почивка, както и със социалния дъмпинг и нелоялната конкуренция в международния транспорт от страна на превозвачи от страните от източна Европа.

В кабината на камиона може да протича само ежедневната и съкратената седмична почивка.

Германия забранява 45- часовата почивка на шофьорите да се прави в камиона

Нови изисквания за командироване на работници в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българският посланик в Испания бе на официално посещение в област Андалусия

26/10/2017 WORLD BG

На 23 октомври българският посланик в Испания Иван Кондов бе на официално посещение в автономната област Андалусия. Там той беше посрещнат от Антонио Пулидо- президент на фондация Кахасол (Cajasol), чиято дейност е свързана със социалното, Последни

ТЕХНОЛОГИИ

Испания влезе в ТОП- 20 на страните с бърз интернет

25/03/2017 WORLD BG

Според данни на международната консултантска компания Akamai, която е направила класацията на държавите според скоростта на интернет свързването, през 2016 година Испания е заела 19 място със средна скорост на връзката от 14,5 Mbps / Последни

ОБЩЕСТВО

Масов бой между българи и иракчани в метрото в Мюнхен

25/07/2017 WORLD BG

Масов бой между българи и иракчани в метрото в Мюнхен. Инцидентът е станал тази неделя, около 19:30 часа на спирката на метрото Имплерщрасе (линии U3 и U6), в района Сендлинг (Sendling). Над 10 полицая е Последни

Leave a Reply