Вълна горещ африкански въздух се очаква да нахлуе в Испания

Вълна горещ африкански въздух се очаква да нахлуе в Испания в средата на седмицата. От испанската Държавна метеорологична служба AEMET съобщиха, че стабилните атмосферни условия в по- голямата част на страната и навлизането на първата, за тази година, гореща африканска вълна от юг ще създадат предпоставки за чувствително покачване на температурите. Единствено зоната на Канарските острови няма да бъде засегната.

Първата т. нар. „гореща вълна/ola de calor“ на 2018 г. ще започне в сряда от югозападната част на полуострова, като бързо ще навлезе навътре в страната и ще се задържи поне до неделя, 5 август.

Въпреки, че покачването на температурите ще бъде постепенно, в сряда в западната част на страната, а в четвъртък в северна Испания ще започне да се чувства значително.

В централната и югозападната части на страната се очаква термометрите да показват над 40º. В петък и събота северна Испания (зоната на Кантабрия) и Балеарските острови температурите ще надхвърлят 35º.

Минималните температури ще бъдат между 20-25º.

Рекордни температури: в Испания е по-топло и от Африка

Digiprove sealThis content has been Digiproved
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Каталуния не признава наложеното ѝ от испанските власти управление

29/10/2017 WORLD BG

Каталуния не признава наложеното ѝ от испанските власти управление. Вицепремиерът на областта Ориол Жункерас заяви, че ръководството на автономната област не признава решението на Мадрид да свали от власт лидера Карлес Пучдемон и да разпусне Последни

лошо време
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Отново лошо време се очаква в Испания

31/01/2017 WORLD BG

Поредица от бури в Атлантическия океан ще доведе до влошаване на времето на полуострова. Очакват се силно вълнение, вятър и валежи, които ще започнат във вторник вечерта. Лошото време ще се задържи поне една седмица. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар