Испания и няколко европейски държави ограничават движението на камиони с маса над 7 500 кг.

Испания и няколко европейски държави ограничават движението на камиони с маса над 7 500 кг. по време на великденската ваканция.

Всички шофьори на камиони, чиято маса е над 7 500 кг. трябва да знаят, че 13 и 14 април, съответно Велики четвъртък и Разпети петък са официални празници в цяла Испания.

17 април- понеделник след Великден е празник на Балеарските острови, Каталуния, Валенсия , Навара, страната на баските и Ла Риоха.

Шофьорите, които се намират или ще пътуват в чужбина трябва да имат предвид, че 14 и 17 април също са празници в няколко европейски страни.

Разпети петък е официален празник в Германия, Австрия, България, Унгария, Португалия, Великобритания и Швейцария.

Велики понеделник е празник в Германия, Белгия, България, Франция, Унгария, Италия, Люксембург, Нидерландия, Полша, Обединеното кралство ( с изключение на Шотландия), Румъния и Швейцария.

Забрана за целия ЕС: седмичната почивка на шофьорите не може да протича в камиона

Германия окончателно забрани седмичната почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

За европейците най-ценно е времето, прекарано със семейството и приятелите по Коледа

24/12/2016 WORLD BG

Времето, прекарано със семейството и приятелите, е едно от любимите неща на хората през коледните празници. Това потвърждава проучване на агенция YouGov в Европа, Австралия и Съединените щати. Има обаче и много различия в празнуването Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: отнеха дете от родителите, защото са го отглеждали по странен метод

21/01/2018 WORLD BG

Властите в област Андалусия отнеха дете от родителите му заради влошено здравословно състояние, породено от неправилно хранене и липса на редовни медицински прегледи, съобщава вестник „El Español“. Семейството е живяло в Болония- малко селце в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

430 евро на месец за всички безработни младежи в Испания

16/06/2017 WORLD BG

Вчера министърът на заетостта и социалното осигуряване на Испания Фатима Банйес обяви, че ще бъдат отпускани по 430 евро на месец за всеки безработен младеж. За целта кандидатите, които нито учат, нито работят, ще трябва Последни

Leave a Reply