Барселона забранява движението на стари автомобили

Барселона забранява движението на стари автомобили. Това е едно от споразуменията, постигнати на срещата между правителството на Каталуния, Общинския съвет на Барселона и представителите на 40 квартала на града и околностите.

Целта е през следващите 15 години да се намалят вредните емисии от автомобилите с 30%. До споразумението се стигна след като всички присъстващи одобриха инициативата от 1 януари 2019 г. да се забрани движението през работните дни на всички леки автомобили, регистрирани преди 1997 г. и микробуси, регистрирани преди 1994 г.

Тези спешни мерки се вземат, за да може преди 2020 г. да се достигне до препоръчаните от Световната здравна организация (СЗО) и Европейския съюз нива на вредните газове във въздуха.

Ограничението на движението ще афектира върху всички микробуси, регистрирани преди 1 октомври 1994 г. и леки автомобили, регистрирани преди 1 януари 1997 г. Освен това правителството ще трябва да въведе гъвкаво работно време на служителите и по този начин да се намалят емисиите на вредни газове в пиковите часове.

До 1 юли тази година правителството на Каталуния ще трябва да одобри механизъм, който да пояснява действията, които трябва да се предприемат при всяко ниво на замърсяване на въздуха. Също така ще бъдат конкретизирани начините за активиране на мерките за подпомагане на обществения транспорт в критичните моменти, въвеждането на специфична тактика за привличане на хората към използването на обществения транспорт, както и каналите за комуникация и координация на институциите в тези моменти.

Мадрид и Париж забраняват движението на дизелови автомобили

ЛЮБОПИТНО

Затвориха единственият в света магазин без продавачи

30/05/2017 WORLD BG

Технически проблеми са причината откритият неотдавна магазин Amazon Go- магазин без продавачи да бъде затворен. Той се намираше в Сиатъл, САЩ, на ъгъла на 7-о авеню и Бланчард стрийт. Магазинът беше оборудван изцяло с технологията Последни

БЪЛГАРИЯ

Шведски турист е ритнал жестоко в главата камериерка в хотел на Слънчев бряг (видео)

07/06/2017 WORLD BG

53-годишен шведски турист умишлено и без причина е ритнал камериерка във фоайето на хотел в Слънчев бряг. Жената е със счупена долна челюст. Мъжът е задържан за 48 часа. Главния прокурор Сотир Цацаров беше категоричен, Последни

издирват
НАЧАЛО

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

03/04/2017 WORLD BG

Вече десет години шофьорите в Испания биват санкционирани не само с финансови глоби, а и с отнемане на точки от шофьорската книжка. Испанската дирекция за контролиране на трафика (DGT) е класифицирала видовете нарушения. Всеки шофьор Последни

Leave a Reply