Барселона забранява движението на стари автомобили

Барселона забранява движението на стари автомобили. Това е едно от споразуменията, постигнати на срещата между правителството на Каталуния, Общинския съвет на Барселона и представителите на 40 квартала на града и околностите.

Целта е през следващите 15 години да се намалят вредните емисии от автомобилите с 30%. До споразумението се стигна след като всички присъстващи одобриха инициативата от 1 януари 2019 г. да се забрани движението през работните дни на всички леки автомобили, регистрирани преди 1997 г. и микробуси, регистрирани преди 1994 г.

Тези спешни мерки се вземат, за да може преди 2020 г. да се достигне до препоръчаните от Световната здравна организация (СЗО) и Европейския съюз нива на вредните газове във въздуха.

Ограничението на движението ще афектира върху всички микробуси, регистрирани преди 1 октомври 1994 г. и леки автомобили, регистрирани преди 1 януари 1997 г. Освен това правителството ще трябва да въведе гъвкаво работно време на служителите и по този начин да се намалят емисиите на вредни газове в пиковите часове.

До 1 юли тази година правителството на Каталуния ще трябва да одобри механизъм, който да пояснява действията, които трябва да се предприемат при всяко ниво на замърсяване на въздуха. Също така ще бъдат конкретизирани начините за активиране на мерките за подпомагане на обществения транспорт в критичните моменти, въвеждането на специфична тактика за привличане на хората към използването на обществения транспорт, както и каналите за комуникация и координация на институциите в тези моменти.

Мадрид и Париж забраняват движението на дизелови автомобили

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Обръщение към нацията на крал Фелипе VI по повод събитията в Каталуния

04/10/2017 WORLD BG

В снощното си извънредно обръщение към нацията, крал Фелипе VI заяви, че Каталуния се намира в „екстремно тежка ситуация”, с която се цели да се унищожи единството на Испания и националния суверенитет на страната. Държавата, Последни

руски посланик
НАЧАЛО

Застреляха руския посланик в Турция

19/12/2016 WORLD BG

Руският посланик в Турция Андрей Карлов е починал от раните си по време на престрелка в Анкара, заяви руското външно министерство. Карлов е бил прострелян по време речта си за откриване на фотоизложба в турската Последни

БЪЛГАРИЯ

Висящи задължения на гражданите към българската държава

08/03/2017 WORLD BG

Всяка година почти всеки български гражданин получава любезно писмо, с което му бива напомнено, че е време да заплати определена сума в полза на държавния или общински бюджет. Посочените снования за това са най-разнообразни: от Последни

Leave a Reply