Десетки хиляди англичани на протест в Лондон срещу BREXIT (видео)

Вчера десетки хиляди англичани излязоха по улиците на Лондон на протест срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според организаторите, в проявата са се включили най-малко 50 хиляди души, съобщава вестник „Гардиън”.

Демонстрантите преминаха през центъра на града в посока към британския парламент и се спряха на Парламентарния площад. Те настояваха страната да се откаже от Брекзит, тъй като идеята за напускане на общността вече не се ползва с подкрепата на хората.

Над колоните протестиращи се развяваха знамената на ЕС, а много от участниците в митинга бяха облечени в синьо и жълто – световете на обединена Европа. Най-популярният лозунг звучи така “Exit From Brexit” или „Излизане от Брекзит”.

Демонстрацията бе подкрепена от ирландския певец, текстописец и политически активист Боб Гелдоф.

Поддръжници на Европейския съюз (ЕС), обаче, планират да организират най-големия анти-Brexit митинг по време на конференцията на управляващата Консервативна партия на Тереза Мей, която ще се проведе на 1 октомври.

Сър Майкъл Лий, бивш генерален директор в Европейската комисия (ЕК) от 2006 до 2011 г. смята, че стратегията на Мей и на предшественика ѝ Дейвид Камерън по Brexit е най-вредната правителствена политика на Лондон от над 50 години. Ето какво каза той по този повод:

„Решенията, взети от бившия министър-председател Дейвид Камерън, изострени от решенията, взети от неговия приемник, са най-вредните решения, взети от британско правителство от десетилетия”.

ЕС смята да въведе визи за англичаните след BREXIT

Авиокомпанията EASYJET напуска Великобритания заради BREXIT

ОБЩЕСТВО

„Добре дошли” на български не е същото като „Добре дошли“ по български

08/05/2017 WORLD BG

„Добре дошли“ на български не е същото като „Добре дошли“ по български. Това е една истинска история за прочутото българско „гостоприемство“, разказана в първо лице. Кацам вчера на летище София. Тъй като съм без багаж, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

5 полицаи са ранени в испанския курорт Бенидорм

12/08/2017 WORLD BG

5 полицаи са ранени в испанския курорт Бенидорм. Инцидентът е станал докато властите са проверявали документите на един от незаконните търговци, наричани от местните „mojiteros“ или „cuberos“. Те се разхождат по крайбрежната ивица или направо Последни

НАЧАЛО

Английската кралица започна оттеглянето си от трона

14/08/2017 WORLD BG

Английската кралица започна оттеглянето си от трона. Явно навършването на 90 години бележи началото на пенсионирането в британското кралско семейство. Пръв това направи принц Едуард, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица, който, след Последни

Be the first to comment

Вашият коментар