Десетки хиляди англичани на протест в Лондон срещу BREXIT (видео)

Вчера десетки хиляди англичани излязоха по улиците на Лондон на протест срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според организаторите, в проявата са се включили най-малко 50 хиляди души, съобщава вестник „Гардиън”.

Демонстрантите преминаха през центъра на града в посока към британския парламент и се спряха на Парламентарния площад. Те настояваха страната да се откаже от Брекзит, тъй като идеята за напускане на общността вече не се ползва с подкрепата на хората.

Над колоните протестиращи се развяваха знамената на ЕС, а много от участниците в митинга бяха облечени в синьо и жълто – световете на обединена Европа. Най-популярният лозунг звучи така “Exit From Brexit” или „Излизане от Брекзит”.

Демонстрацията бе подкрепена от ирландския певец, текстописец и политически активист Боб Гелдоф.

Поддръжници на Европейския съюз (ЕС), обаче, планират да организират най-големия анти-Brexit митинг по време на конференцията на управляващата Консервативна партия на Тереза Мей, която ще се проведе на 1 октомври.

Сър Майкъл Лий, бивш генерален директор в Европейската комисия (ЕК) от 2006 до 2011 г. смята, че стратегията на Мей и на предшественика ѝ Дейвид Камерън по Brexit е най-вредната правителствена политика на Лондон от над 50 години. Ето какво каза той по този повод:

„Решенията, взети от бившия министър-председател Дейвид Камерън, изострени от решенията, взети от неговия приемник, са най-вредните решения, взети от британско правителство от десетилетия”.

ЕС смята да въведе визи за англичаните след BREXIT

Авиокомпанията EASYJET напуска Великобритания заради BREXIT

Be the first to comment

Вашият коментар