Европейските субсидии за малките и средните фирми в Испания

Европейските субсидии за малкия и средния бизнес в Испания са различни от регионалните и националните такива, тъй като условията за получаването им се определя от общоевропейски юридически норми, които са валидни във всичките страни членки, но се съобразяват и с техните закони.

Решението за отпускането на такъв вид помощ се взима от различни институции в различните страни: банки, гаранционни съдружия, фирми за отпускане на микрокредити, фондове за рисков и частен капитал. Те определят и условията за получаването на субсидиите, които се отпускат от различните органи на ЕС: Европейската инвестиционна банка и Европейският инвестиционен фонд.

Програми и инициативи за европейско финансиране, от които могат да се възползват фирми, еднолични търговци и предприемачи:

EaSI
В Programa Europeo de Empleo e Innovación Social (EaSI) се предоставят на предприемачи и малки фирми микрокредити до 25 000 евро с цел създаване и развитие на фирми със социална дейност.

COSME
COSME е обезпечена програма, насочена към подобряване на конкурентната способност на малките и средните фирми. Отпускат се заеми с максимална стойност от 150 000 евро с цел да се насърчава излизането на фирмите на европейския пазар.

Европейската инвестиционна банка и Европейският инвестиционен фонд
Европейската инвестиционна банка и Европейският инвестиционен фонд също предлагат различни програми за финансиране на фирмите от ЕС. Те се изразяват в кредити, заеми, гаранции и рисков капитал, с които да се насърчава създаването, развитието и конкурентната способност на бенефициентите по тези програми.

Структурни и инвестиционни фондове
Структурните и инвестиционни фондове разполагат с многогодишни програми (2014- 2020). Те са съфинансирани от ЕС за развитието на фирми от различни области.

Помощи, отпускани директно от Европейската комисия
Европейската комисия предлага няколко вида субсидии, с които могат да се покриват разходите по създаването на проекти във връзка с ЕС. Важна подробност е, че отпуснатите средства не носят печалба за бенефициента, а покриват само част от направените разходи.

Всички видове помощи за безработните в Испания

Испания: затвор за всеки, който получава обезщетение за безработица или помощи и живее в чужбина

Испания: Започва наказателна процедура срещу 220 000 души за неправомерно получени обезщетения за безработица и помощи

СВЯТ

Moody’s понижи кредитния рейтинг на Великобритания

25/09/2017 WORLD BG

Международната рейтингова агенция Moody’s понижи кредитния рейтинг на Великобритания. Дългосрочният рейтинг на британския дълг пада от от Аа1 до Аа2 със стабилна перспектива, предава Ройтерс. Според извършени проучвания държавният дълг на страната достигна 90% от Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българин е арестуван в Испания за изнасилване на 11 годишната си дъщеря

27/10/2017 WORLD BG

Българин е арестуван в Испания за изнасилване на 11 годишната си дъщеря. Испанската Гражданска гвардия го е задържала в семейното жилище. Жалбата е подадена от майката на жертвата. Семейството е живяло в село, намиращо се Последни

НАЧАЛО

Карлес Пучдемон отново ще заеме поста президент на Каталуния

10/01/2018 WORLD BG

Карлес Пучдемон отново ще заеме поста президент на Каталуния. За това се договориха днес в Брюксел представителите на двете партии- коалиция „Заедно за Каталуния” (PDCat) и „Левите републиканци на Каталуния” (ERC), съобщава вестник „АВС”. Свързани

Leave a Reply