Единственото село SMURF в света се намира в Испания

Обществеността на село Хузкар /Júzcar/ в испанската област Малага е решила да остави къщите си боядисани в синьо и по този начин да го обявят за първото село SMURF.

Хузкар е обявен първото село SMURF в света на 16 юни 2010 година, когато мултинационалната компания Sony решила да направи премиерата на филма „The Smurfs 3D“.

Хората от това село, разположено в низината Хенал, решили, чрез референдум, да приемат предложението на Sony. Кметът Давид Фернандес уточняава резултатите от референдума: 141 гласа „ЗА”, 33 гласа „ПРОТИВ”, 4 гласа анулирани и шест гласа са неутрални.

За целта са изразходвани около 9 тона синя боя за около 250 сгради, включително и църквата, гробището и фасадата на общината.

„Още първата година от обявяването на Хузкар за село SMURF са го посетили над 80 000 туриста“, казва кметът и подчертава, че това е причината за създаване на работни места и нови предприятия.

Много от жителите твърдят, че от развитието на туризма тук са се възползвали дори и околните села.

 

Международните паспорти по света са само 4 цвята

Защо се прозяваме

ispansko grajdanstvo
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Трябва ли да се представи трудов договор при кандидатстване за испанско гражданство?

23/10/2016 WORLD BG 0

След приемането на новия регламент за испанско гражданство през ноември 2015 г. с Кралския указ 1004/2015 вече не е необходимо да се представя трудов договор или да се доказва наличието на финансови ресурси при кандидатстването Последни

Корупция в Европа
СВЯТ

Корупцията в европейските държави

18/12/2016 WORLD BG 0

Скандинавските страни отново се представят много силно по отношение на борбата с корупцията. Дания, Финландия и Швеция заемат местата в челната тройка, следвани от Холандия и Норвегия. Но въпреки тази класация и там, през 2015 година, Последни

ispansko grajdanstvo
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанско гражданство- новият регламент

20/10/2016 WORLD BG 1

Новият регламент относно процеса на придобиване на испанско гражданство влезе в сила от 15,10,2015 г.. До тази дата документите за испанско гражданство се подаваха само в гражданските регистри по местоживеене. От тази дата вече освен Последни

Be the first to comment

Вашият коментар