Германската прокуратура отново поиска екстрадиране на Пучдемон в Испания

Германската прокуратура отново поиска екстрадиране на Пучдемон в Испания. Вчера главният прокурор на провинция Шлезвиг-Холщайн поиска за втори път от съда да разреши задържаният в Германия бивш регионален премиер на испанската област Каталуния Карлес Пучдемон да бъде екстрадиран в Испания. В искането е посочено, че испанските власти са предоставили нова информация, изрично е подчертано, че съществува опасност обвиняемият да се укрие и затова настоява за незабавното му повторно задържане.

Прокуратурата на Шлезвиг-Холщайн заяви, че отправеното от Испания искане за екстрадиция е допустимо, защото съдържа тежки обвинения в бунт, провеждането на противоконституционен референдум и злоупотреба с публични средства.

Бившият каталунски лидер Пучдемон избяга в Брюксел в края на октомври 2017 г., няколко седмици след провеждането на референдума за отделяне на Каталуния от Испания и каталунският парламент обяви независимост на областта.
На 25 март 2018 г. той беше задържан в Германия на път от Финландия за Белгия, след като испанският Върховен съд издаде европейска заповед за арестуването му.

На 6 април 2018 г., поради недостатъчно информация, германският съд отхвърли искането на прокуратурата за екстрадиране на бившия каталунски лидер и го пусна на свобода под гаранция от 75 000 евро.

Накараха Пучдемон да целуне испанското знаме (видео)

първото бебе за 2017 година
НАЧАЛО

13 годишна роди първото бебе за 2017 година в България и го кръсти Динко

02/01/2017 WORLD BG

Първото българче, което се роди в Сливен през 2017 г. е от ромски произход и се казва Динко. Майката Златка е на 13 г., а бащата е на 15 и е неин съученик. Малкият Динко Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Инцидент в Испания: 13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място през изминалата нощ

01/12/2017 WORLD BG

13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място за два часа. Каталунската служба за Гражданската защита е активирала авариен план за действие по автомагистрала АР-7 заради наличието на 13 тира Последни

Трима българи
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Заловиха 4 българи, експлоатирали 33 свои сънародници в Испания

02/11/2016 WORLD BG

Заловиха 4 българи, експлоатирали 33 свои сънародници. Испанската преса съобщава, че Гражданската гвардия е задържала банда български граждани, принуждавали свои сънародници да работят безплатно. При операцията полицията е освободила 33 жертви в два града от Последни

Be the first to comment

Вашият коментар