Емигрират ли германците от Германия?

Все повече и повече германци изоставят кварталите, където са живели през целия си живот, а други направо емигрират от Германия. Това е в следствие на масовата имиграция, която трансформира части от страната, правейки ги неузнаваеми.

Данните са на германската статистическа агенция Destatis и показват, че 138 000 германци са напуснали Германия през 2015 г., като се очаква броят им да нарасне през 2016 г. „Die Welt” съобщава за доклад, озаглавен „Немският талант хаотично напуска страната“, в който се третира темата за изтичането на мозъци от Германия. В него са изнесени данни, че над милион и половина германци, много от тях високо образовани, са напуснали Германия през последното десетилетие.
Статистиката не обяснява защо германците емигрират, но анекдотични доказателства сочат, че много от тях започват да са наясно с реалната икономическа, социална и културна стойност на решението на канцлера Ангела Меркел относно имигрантите.

Масовата миграция, която е сред многото други проблеми, е допринесла създаване на чувството за несигурност в Германия, което предизвиква бум на престъпността сред мигрантите, включително и вълна от изнасилвания и сексуални нападения. Масовата миграция също така ускорява ислямизацията на Германия. Това кара германците да губят надежда, че страната върви в правилната посока.
В разгара на кризата на имиграция през октомври 2015 г., около 800 души се събраха в град Касел / Lohfelden да протестират едностранното решение на местната власт за създаване на приемни центрове за имигранти в околността на града. Президентът на Касел, Валтер Любке, отговори на критиците на държавната миграционна политика на отворените врати, че „са свободни да напуснат Германия, когато пожелаят.“

Това отношение се отразява в по-дръзка статия, публикувана този месец във вестник Der Freitag ( холандският Huffington Post също я беше публикувал, но след това я изтриват). В статията 18 годишният сирийски имигрант на име Aрас Бачо, призовава германците, притеснени от кризата с имиграцията да напуснат Германия. Той пише: „Бежанците сме уморени от разгневените граждани (Wutbürger). Обиждат ни като луди … През цялото време има расистки провокации от безработни (Wutbürgern), които прекарват времето си в интернет в очакване на някоя нова статия за бежанците, за да започнат с безсрамните си коментари”.
През месец май тази година, списание „Focus” разкрива, че германците са започнали да емигрират към Унгария. Агент по недвижими имоти в град в близост до езерото Балатон, което е популярна туристическа дестинация в западна Унгария, е заявил, че 80% от германците се заселват в околността. Неговите клиенти изтъкват, че кризата с имиграцията е била основната причина за решението да напуснат Германия.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Правата на потребителя при пазаруване по интернет

23/10/2016 WORLD BG 0

Пазаруването по интернет вече е рутина за много хора, но все пак не винаги сме на ясно какви са ни правата. Последният спор по този въпрос е от тази седмица- испанската организацията на потребителите FACUA Последни

ЛЮБОПИТНО

Българин създаде нова държава, която е 7 пъти по- голяма от България

10/11/2016 WORLD BG 5

Кой е българинът, основал новата държава? Казва се Владимир Балабанов, тoй е бизнесмен и интелектуалец и cтaнa извecтeн у нас c тoвa, чe иcĸa дa пoдapи нa Бългapия ocтpoв в Тихия океан. Иĸoнoмиcт и юpиcт Последни

стикерите
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Полицията не знае как да се справи със стикерите „анти- радар” (видео)

31/12/2016 WORLD BG 0

Стикерите са новата идея за избягване на радарите по пътищата и идва от Русия. Става на въпрос за лепенки, които се поставят върху някои от числата на регистрационния номер на автомобила. Тези стикери са със Последни

Be the first to comment

Вашият коментар