Днес е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни

Въпреки че перфектният ден за зачеване зависи от различни фактори при всяка жена, има дни от годината, през които са на лице висока вероятност за забременяване. Научно и статистически е доказано, че 17 януари е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни, пише испанският сайт La guia femenina.

Учените обясняват това явление с факта, че 17 януари се пада точно две седмици след 2 януари, който е известен като Baby-making Day, тоест денят, в който се „правят” най-много бебета. Статистическите данни показват, че денят, в който най-много хора празнуват рожден ден пък е 26 септември и извършвайки необходимите изчисления се доказва твърдението за 2 януари. Освен датата, учените са успели да определят и точния час на зачеването- 10:36 ч. сутринта на 2 януари.

Очаква се днес около 10 000 жени да направят необходимите проби и да установят, че след няколко месеца ще стават майки. 62% от тях ще направят и втори тест, за да се уверят, че чудото наистина е станало. Освен това е изчислено, че някои жени правят и по шест теста за бременност, което науката нарича „зависимост към теста за бременност”.
1% от жените признават, че са правили тестове за бременност с подръчни материали: смесвали са паста за зъби с урина, за да проверят дали се сменя цвета на пастата. Друг подобен метод е смесването на урина с белина. Статистическите данни показват, че все повече жени не изчакват да изтече периода от три месеца, за да съобщят на близките си хубавата новина.

18% от жените признават, че са били критикувани, че са забременели твърде млади, а една на всеки 50 жени- че е забременяла твърде стара.

Най- добрите държави за отглеждане на деца

Защо децата трябва да пътуват без якета в автомобилите?

В коя държава мъжете помагат най-много при отглеждането на децата?

Трима българи
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция разкри мрежа за трафик на хашиш с българско участие

12/02/2017 WORLD BG

Испанската полиция разби мрежа за трафик на хашиш между градовете Малага и Кадис, работеща в продължение на петнадесет години и ръководена от Гибралтар. По време на акцията, в която са участвали 200 полицая са направени Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ниски температури и валежи от дъжд и сняг очакват Испания през следващата седмица

27/11/2017 WORLD BG

Навлизането над Испания на студен фронт ще предизвика драстичо спадане на температурите, придружено със снеговалежи на някои места. Антициклонът, който се намира над страната ще промени посоката си още през следващите часове, което ще улесни Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка се класира за финала на испанския музикален конкурс „Gana con tu voz”

23/05/2017 WORLD BG

Българка се класира за финала на испанския музикален конкурс „Gana con tu voz”. Българката Адрияна Ангелова е най-добрия глас на Кастилия и Леон и ще се бори за наградата музикален сингъл, записан при известния музикален Последни

Be the first to comment

Вашият коментар