Днес е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни

Въпреки че перфектният ден за зачеване зависи от различни фактори при всяка жена, има дни от годината, през които са на лице висока вероятност за забременяване. Научно и статистически е доказано, че 17 януари е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни, пише испанският сайт La guia femenina.

Учените обясняват това явление с факта, че 17 януари се пада точно две седмици след 2 януари, който е известен като Baby-making Day, тоест денят, в който се „правят” най-много бебета. Статистическите данни показват, че денят, в който най-много хора празнуват рожден ден пък е 26 септември и извършвайки необходимите изчисления се доказва твърдението за 2 януари. Освен датата, учените са успели да определят и точния час на зачеването- 10:36 ч. сутринта на 2 януари.

Очаква се днес около 10 000 жени да направят необходимите проби и да установят, че след няколко месеца ще стават майки. 62% от тях ще направят и втори тест, за да се уверят, че чудото наистина е станало. Освен това е изчислено, че някои жени правят и по шест теста за бременност, което науката нарича „зависимост към теста за бременност”.
1% от жените признават, че са правили тестове за бременност с подръчни материали: смесвали са паста за зъби с урина, за да проверят дали се сменя цвета на пастата. Друг подобен метод е смесването на урина с белина. Статистическите данни показват, че все повече жени не изчакват да изтече периода от три месеца, за да съобщят на близките си хубавата новина.

18% от жените признават, че са били критикувани, че са забременели твърде млади, а една на всеки 50 жени- че е забременяла твърде стара.

Най- добрите държави за отглеждане на деца

Защо децата трябва да пътуват без якета в автомобилите?

В коя държава мъжете помагат най-много при отглеждането на децата?

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

По случай националния празник на Каталуния в Барселона се проведе голямо шествие на сепаратистите

11/09/2017 WORLD BG

Каталунските сепаратисти излязоха на манифестация по случай националния празник на Каталуния La Diada. Днес, на 11 септември, центърът на Барселона се изпълни с викове в подкрепа на референдума за независимост, насрочен за 1 октомври тази Последни

първото бебе за 2017 година
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанска банка подарява по 2 000 евро на децата, които са родени в новогодишната нощ

01/01/2018 WORLD BG

За девета поредна година испанска банка подарява по 2 000 евро на първите деца, родени в новогодишната нощ. Каталунската банка CaixaBank отново ще проведе кампанията „Новородени”, чиято цел е да се насърчат родителите да откриват Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мадрид изложи доказателствата за руската намеса в Каталуния

14/11/2017 WORLD BG

Мадрид изложи доказателствата за руската намеса в Каталуния. Министърът на отбраната на Испания Мария Долорес де Коспедал и министърът на външните работи Алфонсо Дастис представиха в Брюксел доклад, според който Русия се е опитала да Последни

Leave a Reply