Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

Испанската национална полиция е арестувала петима българи, заподозрени в трафик на хора, принуждаване за просия и експлоатация на деца. Задържаните са трима мъже и две жени на възраст между 40 и 55 години.

В края на миналата година полицейското звено за борба с трафика на незаконни имигранти към главното полицейско управление на Мурсия е започнало разследване на семейство български граждани по получен сигнал, че въпросните лица експлоатират свои сънародници, принуждавайки ги да просят.

Арестуваните са настанявали новодошлите си в една изоставена къща в квартал на град Орихуела (Аликанте) и редовно са пътували до България, за да търсят нови жертви. Предпочитани са били хора в напреднала възраст и непълнолетни. Всички са се намирали в затруднена икономическа ситуация в България. Задържаните са ги изпращали за Испания с редовните автобусни линии. След като жертвите са пристигали в Мурсия друг член на семейството ги е премествал в Орихуела.

Още при пристигането са отнемани личните документи на жертвите и са принуждавани веднага да започват да просят по улиците. Спечелените пари са били отнемани от арестуваните, а при всеки опит за бягство жертвите са били физически малтретирани.

При обиска на жилището на арестуваните са открити много лични документи на други лица, които вероятно също са били принуждавани да просят. Полицията е започнала разследването на тези документи. Открити са и множество инструменти, използвани за кражби, както и откраднати предмети.

Експлоатираните граждани са били освободени. Само две деца са настанени в център за защита на непълнолетни деца, за които ще се грижат социалните служби.

Испанската полиция разкри мрежа за трафик на хашиш с българско участие

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

Българи и и румънци унищожават испанските гори в търсене на гъби (видео)

Арестувани са седем българи за трафик на имигранти от Испания към Великобритания (видео)

Трима българи са арестувани след обир на къща в испанския град Коядо Виялба

БЪЛГАРИЯ

Румънската полиция е задържала 3 българи при опит да преведат през границата 19 имигранта

10/09/2017 WORLD BG

Румънската гранична полиция залови 3 българи при опит да вкарат в страната група от 19 имигранта с иракска националност. Нарушителите са преминали сами с лодка през река Дунав, а българите са ги чакали на румънския Последни

НАЧАЛО

Българин с българин не може да се разбере…

27/02/2017 WORLD BG

Преди 118 години, на 26.02.1899 г. чешкият историк и български министър на образованието проф. Константин Иречек публикува статия, в която описва народопсихологията на българина. Ето извадки от нея: … Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим Последни

НАЧАЛО

Полските власти aрестуваха бившия посланик на България в САЩ

28/02/2017 WORLD BG

Бившият посланик на България в САЩ Елена Бориславова Поптодорова е била задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи местното радио RMF. По подадената информация, стойността на откраднатите продукти е Последни