Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

Испанската национална полиция е арестувала петима българи, заподозрени в трафик на хора, принуждаване за просия и експлоатация на деца. Задържаните са трима мъже и две жени на възраст между 40 и 55 години.

В края на миналата година полицейското звено за борба с трафика на незаконни имигранти към главното полицейско управление на Мурсия е започнало разследване на семейство български граждани по получен сигнал, че въпросните лица експлоатират свои сънародници, принуждавайки ги да просят.

Арестуваните са настанявали новодошлите си в една изоставена къща в квартал на град Орихуела (Аликанте) и редовно са пътували до България, за да търсят нови жертви. Предпочитани са били хора в напреднала възраст и непълнолетни. Всички са се намирали в затруднена икономическа ситуация в България. Задържаните са ги изпращали за Испания с редовните автобусни линии. След като жертвите са пристигали в Мурсия друг член на семейството ги е премествал в Орихуела.

Още при пристигането са отнемани личните документи на жертвите и са принуждавани веднага да започват да просят по улиците. Спечелените пари са били отнемани от арестуваните, а при всеки опит за бягство жертвите са били физически малтретирани.

При обиска на жилището на арестуваните са открити много лични документи на други лица, които вероятно също са били принуждавани да просят. Полицията е започнала разследването на тези документи. Открити са и множество инструменти, използвани за кражби, както и откраднати предмети.

Експлоатираните граждани са били освободени. Само две деца са настанени в център за защита на непълнолетни деца, за които ще се грижат социалните служби.

Испанската полиция разкри мрежа за трафик на хашиш с българско участие

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

Българи и и румънци унищожават испанските гори в търсене на гъби (видео)

Арестувани са седем българи за трафик на имигранти от Испания към Великобритания (видео)

Трима българи са арестувани след обир на къща в испанския град Коядо Виялба

Румен Радев
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Румен Радев призова българите в чужбина да върнат децата си в България

23/09/2017 WORLD BG

Румен Радев призова българите в чужбина да върнат децата си в България. Първата крачка ще бъде създаването на регистър на българите и българските общности в чужбина, за да има връзка между тях и браншовите, образователните Последни

СВЯТ

38 години от полета на първия български космонавт (видео)

10/04/2017 WORLD BG

На 10 април 1979 г., в 20 часа и 34 минути московско време е изстрелян в орбита около Земята космическият кораб „Союз-33“, с международен екипаж, в който участва птрвият български космонавт Георги Иванов и с Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди

21/11/2017 WORLD BG

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди. Фирмата е от провинция Уелва и е подала офертата чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта. Интервютата за подбор ще се проведат в началото на януари Последни