Испанската полиция откри и застреля атентатора от Барселона

Испанската полиция откри и застреля атентатора от Барселона Юнес Абуякуб, смятан за извършител на терористичната атака в каталунската столица, съобщава вестник Vanguardia.

По информация на испанското издание предполагаемият терорист е бил застрелян в Subirats, близ до столицата Барселона.

Локализирането на терориста е станало благодарение на оказаното съдействие на една гражданка. В ранния следобед жителка на града е забелязала да се приближава към съседните къщи млад мъж, който отговарял на описанието на издирвания Юнес Абуякуб Тя се приближила към младежа, за да го попита какво прави там, но той побягнал към близките лозя. Жената веднага сигнализирала на властите и споделила съмнението си, че е видяла Юнес Абуякуб.

Полицейските патрули бързо пристигнали на място и открили атентатора. При опита за залавянето му Юнес е показал, че носи колан с експлозиви и е извикал високо: „Аллах е велик“!. Този факт и оказаната съпротива срещу задържането принудили полицията да го застреля.

В района е намерен е още един микробус.

Веднага след края на операцията е започнало разследване, чрез което да се установи дали с Юнес Абуякуб не е имало още хора, които да са успели да избягат от полицията.

Каталунската полиция препоръчва на гражданите да избягват зоната на разследването и да не разпространяват информация с точното местоположение на поставените полицейски постове, за да не се възпрепятства раследването.

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона

„Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Барселона

Втори атентат в Испания за едно денонощие. Отново има убити и ранени

Be the first to comment

Вашият коментар