Затвор за лидерите на двете най-големи сепаратиски организации в Каталуния

Испанският съд реши: затвор за лидерите на двете най-големи сепаратистки организации в Каталуния „Национално каталунско събрание“ („ANC”) и „Òmnium Cultural” съотетно Jordi Sànchez и Jordi Cuixart докато тече следствието срещу тях по обвинения в противодържавни прояви.

Двамата са обвинени, че 20 и 21 септември тази година в Барселона, са организирали големи маси от хора с цел да се попречи на испанската Гражданска гвардия да обискира сградата на каталунското Министерство на икономиката и да изземе материали за обявения за незаконен референдум за независимост на автономната област.

Съдията по делото прие искането на прокуратурата за затвор за Jordi Sànchez и Jordi Cuixart, но остави на вън шефа на каталунската автономна полиция Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, който ще трябва да се явява за подпис на всеки 15 дни, отнема му се задграничния паспорт и му се забранява да напуска Испания.

Мадрид поема контрола над Каталуния дори ако няма ясен отговор относно провъзгласяването на независимостта на областта

кралицата на Испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Дрехите в гардероба на кралицата на Испания

16/02/2017 WORLD BG

Като се има предвид, че кралицата се облича почти изцяло с дрехи на испански дизайнери и влиянието, което има доня Летисия в медиите и в обществото като цяло, много моделиери искат кралицата да спре поглед Последни

СВЯТ

Германия въвежда пътна такса за чуждестранните автомобили, преминаващи през страната

01/04/2017 WORLD BG

Миналата седмица Бундестага е дал ход за разглеждането на проектозакон за въвеждането на такса за автомобилите с чужда регистрация, преминаващи през територията на страната. Цените ще се формират въз основа на дължината на пътуването и Последни

Leave a Reply