Идва краят на евтините китайски стоки, купени по интернет

ЕС смята да започне да облага с ДДС всички малки пратки, които идват от страни извън европейската общност като Китай, Канада и САЩ, съобщи Европейската комисия. Най- вече става въпрос за евтините китайски стоки, купени онлайн, тъй като тази практика позволява на неевропейските производители да подбиват цените на европейските продукти.

До момента пощенските пратки на стойност до 22 евро не се облагат с ДДС. По този начин може да се изпращат дори скъпи стоки като смартфони и таблети, спестявайки си ДДС, тъй като пощенските разходи за доставката са по-ниски от сегашния лимит.

„Досегашната практика поставяше в неизгодно положение европейските производители и продавачи онлайн, които бяха облагани с ДДС“, каза вицепрезидентът на Европейската комисия Андрис Ансип.

Статистиката сочи, че всяка година в ЕС влизат над 150 милиона данъчно необложени пратки, което е над 65% от покупките от онлайн магазини от Китай, Русия, САЩ и Канада и др.

В момента единствените разходи на такъв вид търговци в която и да страна на ЕС, в която търгуват, възлизат на около 8 000 евро на година за счетоводител, който да им попълни документите за ДДС. И за да се прекрати тази практика се предлага тези търговци да представят една обикновена тримесечна декларация, която да е валидна за целия ЕС.

Очаква се тези данъчни промени да се приемат от Европейския парламент и страните членки на ЕС и да влязат в сила от 2018 година.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Регистрация на автомобил, внесен в Испания от друга държава

29/10/2016 WORLD BG

Стъпки за регистрация на автомобил, внесен в Испания 1. Съберете необходимите документи: – договор за закупуване на превозното средство. – форокопие от документа за самоличност, на продавача, както и телефонен номер и адрес. – удостоверение Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Таксите за магистралите в Испания се увеличават с почти 2%

11/12/2017 WORLD BG

Средните стойности на таксите за магистралите в Испания, които се определят от испанската Държавна администрация (Administración del Estado) ще бъдат увеличени с 1,91% от 1 януари 2018 г. Това ще бъде първото увеличение за последните Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-добрите испански университети

27/02/2017 WORLD BG

Университетът Pompeu Fabra, Политехническия университет на Каталуния и Автономният университет в Барселона са начело на класацията за най-добрите испански университети през 2016 г. На четвърто място е Техническия университет на Валенсия, а пети е Автономния Последни

Leave a Reply