Идва краят на евтините китайски стоки, купени по интернет

ЕС смята да започне да облага с ДДС всички малки пратки, които идват от страни извън европейската общност като Китай, Канада и САЩ, съобщи Европейската комисия. Най- вече става въпрос за евтините китайски стоки, купени онлайн, тъй като тази практика позволява на неевропейските производители да подбиват цените на европейските продукти.

До момента пощенските пратки на стойност до 22 евро не се облагат с ДДС. По този начин може да се изпращат дори скъпи стоки като смартфони и таблети, спестявайки си ДДС, тъй като пощенските разходи за доставката са по-ниски от сегашния лимит.

„Досегашната практика поставяше в неизгодно положение европейските производители и продавачи онлайн, които бяха облагани с ДДС“, каза вицепрезидентът на Европейската комисия Андрис Ансип.

Статистиката сочи, че всяка година в ЕС влизат над 150 милиона данъчно необложени пратки, което е над 65% от покупките от онлайн магазини от Китай, Русия, САЩ и Канада и др.

В момента единствените разходи на такъв вид търговци в която и да страна на ЕС, в която търгуват, възлизат на около 8 000 евро на година за счетоводител, който да им попълни документите за ДДС. И за да се прекрати тази практика се предлага тези търговци да представят една обикновена тримесечна декларация, която да е валидна за целия ЕС.

Очаква се тези данъчни промени да се приемат от Европейския парламент и страните членки на ЕС и да влязат в сила от 2018 година.

ЛЮБОПИТНО

18 годишен варненец доказа, че е най-умният младеж на планетата

16/03/2017 WORLD BG

Най-умният младеж на планетата се казва Йордан Ангелов и е завършил Първа езикова гимназия във Варна. На 28 февруари 2015 г. Йордан Ангелов е спечелил първо място на теста за интелигентност на „Менса“- Световната организация Последни

БЪЛГАРИЯ

Освобождаване от здравноосигурителните вноски в България на българите, живеещи в чужбина

14/06/2017 WORLD BG

Освобождаване от здравноосигурителните вноски в България на българите, живеещи в чужбина. Българските граждани, които са пребивавали извън страната повече от 183 дни през една календарна година за периода 1 юли 1999г. – 31 декември 2007г. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мароканец нахлу с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в Испания (видео)

05/06/2017 WORLD BG

22 годишен студент от Мароко е нахлул с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в град Валядолид, Испания. Инцидентът е станал в събота след обяд. По време на сватбена Последни

Leave a Reply