Избори 2017: В Испания ще има 38 избирателни секции в 34 населени места

След четиричасово заседание Централната избирателна комисия взе решение за броят на секциите за гласуване в чужбина за предсрочния парламентарен вот на 26 март. Въз основа на 3009-те подадени заявления за гласуване от живеещи в Испания гласоподаватели, ЦИК ще открие 38 избирателни секции в 34 населени места.

Най- много секции (3 на брой) на едно място ще има в посолството в Мадрид.

Следват Генералното консулство във Валенсия и Палма де Майорка, където ще бъдат открити по две избирателни секции на едно и също място.

Най- много избирателни секции ще бъдат открити в Комунидад Валенсияна. Там, освен в двете секции в Генералното консулсво, ще може да се гласува и в Аликанте, Бенидорм, Гандия, Кастейон де ла Плана, Торевиеха и Хатива.

В Кастиля и Леон ще бъдат открити 5 избирателни секции в градовете: Сеговия, Валядолид, Бургос, Аранда де Дуеро и Леон.

Освен в посолството, в областта на Мадрид ще може да се гласува и в Алкала де Енарес и Коядо виялба.

На Канарските острови също ще има открити 3 избирателни секции: в Аресифе, Лас Палмас де Гран Канария и в Санта Круз де Тенерифе.
Въз основа на подадените заявления за гласуване и в Каталуния ще бъдат открити 3 избирателни секции: в Барселона, Лерида и Йорет дел Мар. На три места ще може да се гласува и в област Мурсия: в Ел Ехидо, Уеркал Овера и Мурсия.

По две избирателни секции ще има в областите: Навара, където ще може да се гласува в Памплона и Тафая, в Андалусия- съответно в Малага и Севиля, и в Арагон- съответно в Сарагоса и Фрага.

В Областите Кантабрия и Ла Риоха ще има по една избирателна секция съотвено в Сарон и Логроньо.

В общо 70 държави ще бъдат разкрити 371 секции.

Във Великобритания ще има най- много секции- 58, а в САЩ и Турция – по 35. Във Франция ще бъдат разкрити 15 секции, в Гърция – 21.

В Германия ще има 13 секции на 8 места, тъй като държавата е дала съгласието си за разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства.

Според закона всеки българин, който е подал заявление за гласуване в чужбина, трябва да подаде и декларация, че няма да подаде вота си и на друго място.

Централната избирателна комисия напомня на българските граждани, които не са подали заявление за гласуване извън страната или са в списъка на неуспешно подадени заявления, че в изборния ден могат да упражнят правото си на глас в изборите за народни представители на 26 март 2017 г. в удобно за тях място и изборна секция извън страната, като попълнят декларация пред секционната избирателна комисия.

Be the first to comment

Вашият коментар