Взривно устройство избухна във вагон на метрото в Лондон, има пострадали

Днес в 8:15 часа е имало взрив в метрото в Лондон, от който има пътници с изгаряния по лицето. Взривът и последвалото възпламеняване са станали в бяла пластмасова кофа, намираща се във вагон на спрял на станция конвой. Вагонът видимо не е повреден отвътре. Инцидентът е станал на станция „Парсънс Грийн“, линия Дистрикт (Зелената линия), която е с 60 станции, от които 21 подземни. Станцията е в Западен Лондон.

За момента пострадалите при инцидента са над 20 души. На място са пристигнали пожарникари, екипи на спешна помощ и въоръжени с автоматично огнестрелно оръжие полицаи от антитерористичните части.

Първите изводи от огледа на инцидента сочат, че става въпрос за самоделно направено взривно устройство, което не е успяло да избухне изцяло.

По думите на очевидка тя е чула взрив, а след това е видяла пламъци. Между нея и мястото на експлозията имало много хора и затова тя не била пострадала.

От ръководството на лондонското метро съобщиха, че станцията и влаковете по цялата линия са спрени, а гражданите са помолени да използват алтернативни маршрути между Уимбълдън и Ърлс корт, предаде Асошиейтед прес.

От пожарната поясниха, че са получили сигнал за инцидента в 8,21 часа местно време – в най-пиковия час.
Пътници сигнализират за „паническо бягство“ на спирката.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

Be the first to comment

Вашият коментар