Започна изграждането на православна църква в Южна Испания

православна църква в Испания

Започна изграждането на православна църква в Южна Испания, съобщиха от Българско православие. От 7 до 10 септември 2018 епископът на Корсун Нестор от руската православна църква е бил на визита в южната част на Испания, в Коста дел Сол.

Важна част от визита му е бил град Естепона, провинция Малага, и поставянето на основите на бъдещия руски православен храм, посветен на Възнесение Господне. В своето слово при първата копка епископът е благодарил за оказаната пълна подкрепа и съдействие за православната енория от кмета на града Хосе Мария Гарсия Урбано, който е отдал за ползване голям терен с площ от 5844 кв. м. за новата църква с право на ползване за 75 години.

Епископът е отправи благодарност и към ръководителя на организацията „Православна инициатива“ Елена Зеленова, която ще поеме разходите от 1 130 000 евро по изграждането на храмовия комплекс, както и на архитектите, участвали в проекта. Очаква се руската православна църква да бъде завършена до края на 2019 г.

Новата църква ще се намира в зоната Arroyo de Las Cañas до град Естепона. Това ще бъде първия православен храм в област Андалусия и третия в Испания след тези в Мадрид и Алтея (област Валенсия).

Защо православни и католици се кръстят по различен начин?

Католическия и православния Великден ще се отбелязват на една и съща дата

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар