Испанските власти продължават издирването на избягалия терорист, шофирал микробуса

Испанските власти продължават издирването на избягалия терорист, шофирал микробуса. Това е 22 годишният мароканец Юнес Абуяакуб, жител на испанския град Рипол, който е единствения, когото разследването свързва и с двата атентата- в Барселона и Камбрилс. Предполага, че именно той е шофирал автомобила-убиец.

До момента има арестувани четирима души, трима от тях са мароканци, а един е испанец, родом от испанския анклав в Африка- град Мелия. Нито един от задържаните няма полицейско досие. Сред арестуваните е и братът на 17-годишния Муса Укабир, който беше застрелян при полицейска операция.

Испанските власти са поискали съдействие от френските служби за сигурност за издирването на автомобил, който е свързан с разбитата в Испания терористична клетка, съобщава вестник “Le Parisien”.

Издирваният автомобил е бял микробус, марка “Renault Kangoo”, който в четвъртък след обяд е бил взет под наем от Мохамед Хичами и Юнес Абуяакуб. Има данни, че превозното средство е напуснало Испания в посока Франция и в момента все още е в неизвестност.

Днес сутринта е била обискиран домът на имама на град Рипол. Полицията разследва дали установяването му в града е свързано с радикализирането на членовете на разбитата терористична клетка.

До момента в резултат от атентатите в Барселона и Камбрил има 14 жертви и над 126 ранени от 34 държави по света. Сред загиналите е и дете на 3 години. 55 от ранените все още се намират в болница, като 15 от тях са в критично състояние.

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона

„Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Барселона

Втори атентат в Испания за едно денонощие. Отново има убити и ранени

Be the first to comment

Вашият коментар