Измамата на сезонните намаления и капаните, които ни поставят магазините

сезонните намаления

Миналата седмица започнаха сезонните намаления в Испания и Facua побърза да публикува резултати от проучване, в което 84% от потребителите са забелязали фалшиви намаления. Може проучването да не е официално, тъй като е проведено сред профили в Twitter , но то подтвърди обичайното разочарование на много купувачи от предполагаемите намалени цени в любимия магазин. Само 16% от участниците не са посочили, че са забелязали фалшива отстъпка в някой от магазините, които са посетили.

Ето някои от най-често срещаните измами в магазините, които се правят по време на сезонните намаления:

1. Случвало ли Ви се е обувките или якето, които много сте си харесали през ноември да не ги намерите по време на намаленията, а на тяхно място да има друга изложена стока, която да Ви изглежда все едно, че току що са я докарали? Това не Ви се е сторило, а е все по- често срещана политика, чрез която големите вериги магазини предлагат стоки, които са били произведени специално за сезонните намаления и следователно имат много по-ниски производствени разходи.

2. Витрините на магазините за дрехи са накичени с плакати в ярки цветове за големи проценти намаления, които едва ли отговарят на действителността. Колкото и да гарантира един магазин, че предлага намаление от 70%, толкова по-вероятно е след часове на търсене да намерите намалена само една грозна шапка. Просто тези намаления не съществуват, а оправданието е, че стоките с тази отстъпка са се изчерпали, поради голямото търсене.

3. На кой не му се е случвало най-накрая да си намери нещо намалено, което да му хареса и когато стигне до касата да Ви обяснят, че въпреки, че дрехата е била на щанда с 20% отстъпка, този продукт не е намален. Това е една от най-често срещаните стратегии за объркването, при която намалените стоки нарочно не се разделят от не намалените такива.

Интернет е пълен със снимки, показващи, че някои продукти не само не са намалени, а по време на сезонните намаления струват повече.

Лошата новина е, че законът не налага минимален процент намаление, което трябва да има даден продукт, за да се рекламира, че е намален (така че няма проблем чорапи, които струват 4.99 € да бъдат „намалени“ на 4.95 €). Добрата новина е, че е абсолютно задължително е да бъдат посочени и двете цени.

Дрехите на Zara и Mango се произвеждат от експлоатирани сирийски бежанци

Играчките на шоколадовите яйца “Kinder Surprise” се сглобяват в ужасни условия

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Фалира най-голямата английска авиокомпания Monarch

02/10/2017 WORLD BG

Най-голямата английска авиокомпания Monarch съобщи тази сутрин чрез профила си в Twitter, че отменя всички престоящи полети. На профила беше написано краткото: „Cъжaлявaмe дa cъoбщим, чe Моnаrсh cпpя вcички пoлeти и пoчивки“, Свързани

Великобритания ще облага с данък фирмите
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Правата на българите във Великобритания са гарантирани след Brexit

19/12/2017 WORLD BG

Правата на българите във Великобритания са гарантирани след Brexit, препотвърдиха главният преговарящ на ЕС за Brexit Мишел Барние и премиерът Бойко Борисов. Двамата разговаряха днес в Министерския съвет. Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Последни

НОВИНИ

Кристиано Роналдо напуска Реал Мадрид?

16/06/2017 WORLD BG

Ситуацията, в която испанските данъчни власти поставиха футболиста на „Реал Мадрид“ Кристиано Роналдо, по всяка вероятност е изчерпала търпението на португалеца. Според вестник „A Bola“ футболистът е съобщил на президента на клуба Флорентино Перес, че Последни

Leave a Reply