Испания: дъжд и сняг през почивните дни

В следствие на студения атмосферен фронт, който преминава през Испания, температурите чувствително спаднаха. В 38 провинции и 15 автономни области се очакват силни ветрове и обилни валежи от дъжд и сняг, предупреждава Държавната метеорологична агенция (AEMET).

Утре сняг ще вали в цяла северна Испания. На много места по средиземноморския бряг, Балеарските острови и Мелия се очакват силни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Във Валенсия и Аликанте обилните дъждове ще продължат и в неделя.

В северната част на Канарските острови ще бъде облачно с валежи от дъжд. В южната част ще има разкъсана облачност, а на Ланзароте и Фуертевентура ще бъде предимно слънчево.

В цялата страна ще духа северен вятър, а по средиземноморския бряг ще бъде североизточен. На Канарските острови пасатите ще бъдат със силни пориви.

Очаква се оранжев код в Астурияс заради снеговалежи. В Каталуния, в района на Леида, снеговалежите ще бъдат още по-обилни. Бурно морско вълнение в Жирона. В Ла Коруня и Луго вълните ще достигнат височина от 5-6 метра. Във Валенсия също морето ще е бурно, ще духа силен вятър, който около Кастейон ще бъде със скорост от 100 км/ч, очакват се и снеговалежи в северната част на областта.

Сняг ще вали и 800/900 метра над морското равнище в района на Тервел и Уеска. Там вятърът ще бъде със сила от 70/80 км/ч.

Сняг и силно морско вълнение се очаква в Навара, Кантабрия и Ла Риоха, където е обявен жълт код за опасност.

От Генералната дирекция за движение по пътищата (DGT) съобщават, че валежите от дъжд и сняг ще окажат влияние върху движението на МПС по 102 магистрали. От тях 8 ще бъдат затворени, а за 58 от тях ще бъде задължително движението да става с вериги или зимни гуми.

Рекордни температури: в Испания е по-топло и от Африка

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Децата в Испания са сред най-напредналите по информатика и програмиране

30/10/2016 WORLD BG

Децата в Испания са най-напреднали по информатика сред връстниците си от останалите държави. Винаги се е свързвало развитието на децата с редица физични, социални и когнитивни умения. Това кара родителите в деншно време да търсят Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

12/05/2017 WORLD BG

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова. Чувствам се изключително горда и съм много развълнувана, това е най-високата награда, която съм получавала, тъй като не е от общинската Policia Local в Последни

хаос по световните летища
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Права на пътниците при закъснял или отменен полет и загубен багаж

13/08/2017 WORLD BG

Права на пътниците при закъснял или отменен полет и загубен багаж. Международно проучване за миналата година, направено сред 11 хиляди пътници от осем държави, показва, че един на всеки 4 полета се забавя, а всеки Последни

Be the first to comment

Вашият коментар