Испания: дъжд и сняг през почивните дни

В следствие на студения атмосферен фронт, който преминава през Испания, температурите чувствително спаднаха. В 38 провинции и 15 автономни области се очакват силни ветрове и обилни валежи от дъжд и сняг, предупреждава Държавната метеорологична агенция (AEMET).

Утре сняг ще вали в цяла северна Испания. На много места по средиземноморския бряг, Балеарските острови и Мелия се очакват силни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Във Валенсия и Аликанте обилните дъждове ще продължат и в неделя.

В северната част на Канарските острови ще бъде облачно с валежи от дъжд. В южната част ще има разкъсана облачност, а на Ланзароте и Фуертевентура ще бъде предимно слънчево.

В цялата страна ще духа северен вятър, а по средиземноморския бряг ще бъде североизточен. На Канарските острови пасатите ще бъдат със силни пориви.

Очаква се оранжев код в Астурияс заради снеговалежи. В Каталуния, в района на Леида, снеговалежите ще бъдат още по-обилни. Бурно морско вълнение в Жирона. В Ла Коруня и Луго вълните ще достигнат височина от 5-6 метра. Във Валенсия също морето ще е бурно, ще духа силен вятър, който около Кастейон ще бъде със скорост от 100 км/ч, очакват се и снеговалежи в северната част на областта.

Сняг ще вали и 800/900 метра над морското равнище в района на Тервел и Уеска. Там вятърът ще бъде със сила от 70/80 км/ч.

Сняг и силно морско вълнение се очаква в Навара, Кантабрия и Ла Риоха, където е обявен жълт код за опасност.

От Генералната дирекция за движение по пътищата (DGT) съобщават, че валежите от дъжд и сняг ще окажат влияние върху движението на МПС по 102 магистрали. От тях 8 ще бъдат затворени, а за 58 от тях ще бъде задължително движението да става с вериги или зимни гуми.

Рекордни температури: в Испания е по-топло и от Африка

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: дъжд и сняг през почивните дни

26/01/2018 WORLD BG

В следствие на студения атмосферен фронт, който преминава през Испания, температурите чувствително спаднаха. В 38 провинции и 15 автономни области се очакват силни ветрове и обилни валежи от дъжд и сняг, предупреждава Държавната метеорологична агенция Последни

БЪЛГАРИЯ

Къщата на бабата на Червената шапчица се намира в България

15/08/2017 WORLD BG

Къщата на бабата на Червената шапчица се намира в едно райско кътче само на 70 км от София. Това е една приказна дестинация, където човек наистина може да забрави ежедневните си грижи, да се порадва Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанска медия: на Северозападна България ѝ трябва един Пучдемон

08/01/2018 WORLD BG

Близо 800 000 души живеят в Северозападна България, която е най-бедния район на ЕС. Провинциите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен се смятат за най-запустелите зони в следствие на бързото рухване на комунистическия режим. След Последни

Leave a Reply