Испания: промени при годишния технически преглед (ITV) на автомобилите

Промените при годишния технически преглед (ITV) на автомобилите в Испания бяха публикувани миналата сряда в испанския Държавен вестник. На 20 октомври Министерският съвет одобри Кралски указ, с който процедурата на годишния технически преглед на моторните превозни средства да бъде изцяло в съответствие с европейската норматива.

Промените, които ще влязат в сила през месец май 2018 г. са:

  1. Повторно минаване на годишния технически преглед (ITV), в случаите когато е неуспешен първият път, трябва да стане в срок от един месец.
  2. Шофьорът на автомобила има право на избор на център за повторно минаване на ITV, но само когато са отстранени всички нередности, установени от първия път. До сега беше задължително повторното минаване на ITV да става в същия технически център, където е бил първият път.
  3. Всички технически центрове, където се прави ITV, трябва да разполагат с необходимата електронна диагностика, посредством която да проверяват и данните от компютрите в автомобилите за евентуални манипулации.
  4. Датата за минаване на годишния технически преглед няма да се променя, само ако автомобилът мине ITV не по-рано от 1 месец от определената дата.
  5. Признаване на сертификатите за годишен технически преглед на автомобилите, издадени от властите на страните от ЕС. Т.е. закупен автомобил от държава, членка на ЕС не трябва да минава отново ITV в Испания.

Според испанската норматива за годишния технически преглед първият ITV се минава след като автомобилът навърши 4 години.

Глобата за липса на годишен технически преглед е 200 евро.

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Осъдиха зетя на испанския крал да влезе в затвора

17/02/2017 WORLD BG

Иняки Урдангарин, зет на испанския крал Ферлипе VI и съпруг на инфанта Кристина го осъдиха на 6 години и 3 месеца затвор за неправомерно присвояване на повече от 6 милиона евро публични средства от Балеарските Последни

НАЧАЛО

„Пътечката на краля” в Испания е най- опасният път в света (видео)

10/12/2016 WORLD BG

„Пътечката на краля“ е един от най-опасните пътища в света и се намира в провинция Малага, Испания. Или по-скоро…беше един от най- опасните пътища в света. Той е известен като „Пътечката на краля/ El caminito Последни

СВЯТ

Първо Исландия, сега Франция- жените търсят равноправие

07/11/2016 WORLD BG

Първо исландските, сега френските жени ще спрат да работят през времето, за което не им се плаща в сравнение с мъжете. Стачката е свикана чрез социалните мрежи от женския вестник Les Glorieuses и е подкрепена Последни

Leave a Reply