Испания: промени при годишния технически преглед (ITV) на автомобилите

Промените при годишния технически преглед (ITV) на автомобилите в Испания бяха публикувани миналата сряда в испанския Държавен вестник. На 20 октомври Министерският съвет одобри Кралски указ, с който процедурата на годишния технически преглед на моторните превозни средства да бъде изцяло в съответствие с европейската норматива.

Промените, които ще влязат в сила през месец май 2018 г. са:

  1. Повторно минаване на годишния технически преглед (ITV), в случаите когато е неуспешен първият път, трябва да стане в срок от един месец.
  2. Шофьорът на автомобила има право на избор на център за повторно минаване на ITV, но само когато са отстранени всички нередности, установени от първия път. До сега беше задължително повторното минаване на ITV да става в същия технически център, където е бил първият път.
  3. Всички технически центрове, където се прави ITV, трябва да разполагат с необходимата електронна диагностика, посредством която да проверяват и данните от компютрите в автомобилите за евентуални манипулации.
  4. Датата за минаване на годишния технически преглед няма да се променя, само ако автомобилът мине ITV не по-рано от 1 месец от определената дата.
  5. Признаване на сертификатите за годишен технически преглед на автомобилите, издадени от властите на страните от ЕС. Т.е. закупен автомобил от държава, членка на ЕС не трябва да минава отново ITV в Испания.

Според испанската норматива за годишния технически преглед първият ITV се минава след като автомобилът навърши 4 години.

Глобата за липса на годишен технически преглед е 200 евро.

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Жегата в Испания се увеличава и ще стигне 42 градуса в края на седмицата

14/06/2017 WORLD BG

Жегата в Испания се увеличава и ще стигне 42 градуса в края на седмицата. Испанската държавна метеорологична агенция AEMET съобщава, че метеорологичните условия благоприятстват затоплянето на въздушната маса, която се намира над вътрешността на полуострова. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания

25/07/2017 WORLD BG

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания. Инцидентът е станал в неделя на 23 юли в 18:55 часа. В автомобила марка „Мерцедес” са пътували 4 души. Автомобилът се е движел по магистрала АР-7 Последни

СВЯТ

Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

14/01/2018 WORLD BG

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре Последни

Leave a Reply