Испанските морски граници се охраняват с най-модерното обурудване на континента (видео)

Охраняването на испанските морски граници се ръководи от Координационния център за охраняване на южната европейска граница, разположен в Мадрид. От там се наблюдават и контролират всички един (заедно или по отделно) от корабите, движещи се из Средиземно море.

От тази високотехнологична зала се наблюдават с много голяма прецизност всички обекти, колкото и малки да са. За целта се използва мрежа от фиксирани станции с подвижни камери, а плавателните съдове се наблюдават директно от сателит.

От началото на 2018 г. само от този център са проведени и ръководени над 500 гранични акции за предотвратяване на различни престъпни дейности. Протокът Гибралтар се смята за най-горещата точка.

Целта на Координационния център не е само локализиране на незаконно пътуващите плавателни съдове, а и разкриване на организираната престъпност, която се крие зад тях: трафик на хора, трафик на наркотици, трафик на оръжие и т.н.

Заради специфичната си дейност, за Координационния център няма разпространена много информация, но предлагаме видео, заснето от вестник La Vanguardia:

Двама българи са задържани на борда на кораб в Испания с 18 тона хашиш

Испанската полиция арестува петима българи за трафик на хероин

НАЧАЛО

Играчките на шоколадовите яйца “Kinder Surprise” се сглобяват в ужасни условия

09/12/2016 WORLD BG

Играчките на шоколадовите яйцата „Kinder Surprise“ се сглобяват в Румъния, пише английският вестник „The Sun”. Румънски семейства, живеещи в лоши хигиенни условия сглобяват хиляди капсули с играчки за известните яйца „Kinder Surprise”. Тези семейства получават Последни

НАЧАЛО

Българин получи „Оскар”- най-високото отличие в киното

13/02/2017 WORLD BG

На 11.02. 2017 година на бляскавата церемония в хотел в „Бевърли Хилс” 38- годишния Владимир Койлазов беше удостоен с най-престижната награда в коноиндустрията- „Оскар”. Той беше отличен за приноса си в развитието на киноиндустрията и Последни

ЛЮБОПИТНО

Владимир Путин засвири на пиано, докато чакаше държавния глава на Китай (видео)

14/05/2017 WORLD BG

Руският президент Владимир Путин засвири на пиано в резиденцията на чуждестранните лидери. Той беше там за срещата с китайския държавен глава Си Цзинпин. Докато чакаше, Путин видя едно пиано и реши да изсвири „Прозорците на Последни

Be the first to comment

Вашият коментар