Испанските морски граници се охраняват с най-модерното обурудване на континента (видео)

Охраняването на испанските морски граници се ръководи от Координационния център за охраняване на южната европейска граница, разположен в Мадрид. От там се наблюдават и контролират всички един (заедно или по отделно) от корабите, движещи се из Средиземно море.

От тази високотехнологична зала се наблюдават с много голяма прецизност всички обекти, колкото и малки да са. За целта се използва мрежа от фиксирани станции с подвижни камери, а плавателните съдове се наблюдават директно от сателит.

От началото на 2018 г. само от този център са проведени и ръководени над 500 гранични акции за предотвратяване на различни престъпни дейности. Протокът Гибралтар се смята за най-горещата точка.

Целта на Координационния център не е само локализиране на незаконно пътуващите плавателни съдове, а и разкриване на организираната престъпност, която се крие зад тях: трафик на хора, трафик на наркотици, трафик на оръжие и т.н.

Заради специфичната си дейност, за Координационния център няма разпространена много информация, но предлагаме видео, заснето от вестник La Vanguardia:

Двама българи са задържани на борда на кораб в Испания с 18 тона хашиш

Испанската полиция арестува петима българи за трафик на хероин

НОВИНИ

Местонахождение на новите мини-радари в Испания

16/06/2018 WORLD BG

Местонахождение на новите мини-радари в Испания, които Главна дирекция за движение по пътищата постави малко преди великденската ваканция. Т.нар. Velolaser са 58 на брой, трудно се забелязват от шофьорите и се контролират от разстояние, посредством Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Задържаха българи за разпространение на фалшиви евро в Испания

27/01/2018 WORLD BG

Задържаха българи за разпространение на фалшиви евро в Испания. Националната полиция е разкрила, че престъпната организация, която е внасяла от България фалшиви банкноти от по 500 евро, е закупувала луксозни стоки с тях, които в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания отново поднесе изненада

29/07/2017 WORLD BG

Испания отново поднесе изненада. Икономиката продължава да расте със скоростта от преди кризата и утвръждава тeндeнцията нa възcтaнoвявaнe на страната. Първоначалните данни за втopoтo тpимeceчиe нa тази гoдинa показват, че испанският бpyтен вътpeшeн пpoдyĸт ce Последни

Be the first to comment

Вашият коментар