Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха

Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха. Това са ръчно плетени на една игла ангели и новогодишни звезди за украса на коледната елха и могат да се намерят в Палма де Майорка. С носталгия по родината и семейството си българката Димитра (испанската медия пише, че се казва Димитър, но ние предполагаме, че името на сънародничката ни вероятно е Димитра) е наредила в един ъгъл на площад де ла Рейна своите нежни произведения. 78-годишната жена, която живее от 11 години в Палма де Майорка с дъщеря си, казва, че го прави, за да помага на семейния бюджет у дома.

Диди, както я наричат приятелите, говори български, руски и немски езици. Говори испански малко, тъй като „на моята възраст вече нищо не може да ми влезе в главата”. Хвали се, че внучката ѝ е завършила с отличие миналата учебна година и без проблеми е влязла в университета.

На пазара Пасео Сагрера (mercadillo del Paseo Sagrera) в Палма де Майорка българката продава и произведения на дъщеря си, която рисува върху плат.

„Аз гладя нарисуваните от дъщеря ми дрехи, за да се виждат по-добре цветовете. Доста е работата, но тя е много талантлива”, добавя Димитра.

С продажбата на своите плетени произведения Димитра допринася за семейния бюджет, а със своите ангели и доброта печели нови почитатели.

Българка се омъжи за принц на африканско племе

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

431 полицаи и 893 граждани са били ранени по време на провеждането на референдума в Каталуния

03/10/2017 WORLD BG

Министерството на вътрешните работи на Испания обяви, че на 1 октомври, по време на провеждането на забранения референдум за независимост на Каталуния са били ранени общо 431 полицаи и служители на испанската Гражданска гвардия. 39 Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Помощта от 1 200 евро за работещите майки в Испания

05/01/2018 WORLD BG

Много от нашите сънародници не знаят, че помощта от 1 200 евро, полагаща се на работещите майки в Испания е една от помощите, които могат да се получават дори и когато бенефициента работи. Свързани

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Разследват испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари

21/04/2018 WORLD BG

Испанският национален съд (Audiencia Nacional) е повдигнал обвинение на испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари. Съдия Исмаел Морено е образувал дело срещу десет клона на банка CaixaBank, които са обвинени Последни

Leave a Reply