Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха

Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха. Това са ръчно плетени на една игла ангели и новогодишни звезди за украса на коледната елха и могат да се намерят в Палма де Майорка. С носталгия по родината и семейството си българката Димитра (испанската медия пише, че се казва Димитър, но ние предполагаме, че името на сънародничката ни вероятно е Димитра) е наредила в един ъгъл на площад де ла Рейна своите нежни произведения. 78-годишната жена, която живее от 11 години в Палма де Майорка с дъщеря си, казва, че го прави, за да помага на семейния бюджет у дома.

Диди, както я наричат приятелите, говори български, руски и немски езици. Говори испански малко, тъй като „на моята възраст вече нищо не може да ми влезе в главата”. Хвали се, че внучката ѝ е завършила с отличие миналата учебна година и без проблеми е влязла в университета.

На пазара Пасео Сагрера (mercadillo del Paseo Sagrera) в Палма де Майорка българката продава и произведения на дъщеря си, която рисува върху плат.

„Аз гладя нарисуваните от дъщеря ми дрехи, за да се виждат по-добре цветовете. Доста е работата, но тя е много талантлива”, добавя Димитра.

С продажбата на своите плетени произведения Димитра допринася за семейния бюджет, а със своите ангели и доброта печели нови почитатели.

Българка се омъжи за принц на африканско племе

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

ЛЮБОПИТНО

„La playa del amor” или „Плаж на любовта” (видео)

14/04/2017 WORLD BG

Наименованието „Плаж на любовта“ на това райско кътче на земята е вдъхновено от красотата и уединението му-перфектно за влюбени двойки! Този скрит плаж се намира на няколко метра във вътрешността на един от мексиканските острови Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка пред испанска медия: В Испания се чувствам като у дома

29/11/2017 WORLD BG

В Испания се чувствам като у дома, тук съм напълно интегрирана, имайки в предвид, че в България се тръгва на училище чак на 7 годишна възраст и затова винаги съм учила в испанско такова. Това Последни

НАЧАЛО

Най-луксозните къщи, построени под земята (галерия)

26/02/2017 WORLD BG

Къщите под земята са съществували през цялата история на човечеството. От пещерите като първобитен подслон до къщите, закопани в планините на Гранада и Тунис и полу-подземните къщи на Исландия. Най- важното при тях е, че Последни

Leave a Reply