Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха

Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха. Това са ръчно плетени на една игла ангели и новогодишни звезди за украса на коледната елха и могат да се намерят в Палма де Майорка. С носталгия по родината и семейството си българката Димитра (испанската медия пише, че се казва Димитър, но ние предполагаме, че името на сънародничката ни вероятно е Димитра) е наредила в един ъгъл на площад де ла Рейна своите нежни произведения. 78-годишната жена, която живее от 11 години в Палма де Майорка с дъщеря си, казва, че го прави, за да помага на семейния бюджет у дома.

Диди, както я наричат приятелите, говори български, руски и немски езици. Говори испански малко, тъй като „на моята възраст вече нищо не може да ми влезе в главата”. Хвали се, че внучката ѝ е завършила с отличие миналата учебна година и без проблеми е влязла в университета.

На пазара Пасео Сагрера (mercadillo del Paseo Sagrera) в Палма де Майорка българката продава и произведения на дъщеря си, която рисува върху плат.

„Аз гладя нарисуваните от дъщеря ми дрехи, за да се виждат по-добре цветовете. Доста е работата, но тя е много талантлива”, добавя Димитра.

С продажбата на своите плетени произведения Димитра допринася за семейния бюджет, а със своите ангели и доброта печели нови почитатели.

Българка се омъжи за принц на африканско племе

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Хаос в цяла Европа: отменени полети, затворени училища, задръствания и катастрофи

11/12/2017 WORLD BG

Хаос в цяла Европа: отменени полети, затворени училища, задръствания и катастрофи. Силният снеговалеж предизвика проблеми във въздушното движение в Холандия. Летището в Айнховен е затворено, училищата също. Националният метеорологичен център издаде най-високия код – червен, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Португалия и сухото време са причината за огнения ад в северна Испания

16/10/2017 WORLD BG

Липсата на контрол в Португалия и сухото време са причината за огнения ад, който бушува от няколко дни в областите в северна Испания Галисия и А Коруня. Местните власти на Галисия Xunta de Galicia са Последни

БЪЛГАРИЯ

Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи

02/04/2017 WORLD BG

Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи на всичките си студенти, завършили висшето си образование през 2009 година. В момента много от тях дори и не подозират за съществуването на този проблем докато не Последни

Leave a Reply