Как ще гласуваме на балотажа

Изборният ден започва в 7,00 ч. местно време и приключва в 20,00 ч. местно време.

Този път изборната бюлетина ще има само три квадратчета – за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, за подкрепения от БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова и квадратче „не подкрепям никого”.

Бюлетината за избор на държавен глава задължително трябва да се откъсва от кочан от член на секционната избирателна комисия пред очите на гласоподавателя.

Членовете на СИК трябва да се уверят, че номерът в долния ъгъл на бюлетината съответства с този на кочана и чак тогава да й сложат печата на гърба й.

Бюлетината за избора на държавен глава може да бъде сгъната от член на комисията преди гражданинът да упражни правото си на глас.

Избирателят взема бюлетината и гласува, след което я сгъва на два или три пъти, ако не е сгъната предварително, но така, че членовете на СИК да могат да положат втори печат на гърба й и да откъснат ъгълчето с номера.

Номерът се сверява отново, откъсва се и се пуска в специална кутия.

На гърба на бюлетината се поставя втори печат, тя се дава на избирателя и той я пуска в кутията.

Избирателят напуска помещението след като се подпише в избирателните списъци и вземе личния си документ.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Хиляди испанци поискаха оставката на премиера Мариано Рахой

21/05/2017 WORLD BG

Вчера, в центъра на Мадрид се проведе митинг в подкрепа на внесения в парламента вот на недоверие на кабинета. Хората искаха оставката на премиера Мариано Рахой. Организатор на събитието беше лявата коалиция Unidos ( Podemos Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Цената на недвижимите имоти в Испания продължава да се покачва

01/10/2017 WORLD BG

В сравнение с миналата година цената на недвижимите имоти в Испания се е повишила с 4,5% и в момента средната стойност за квадратен метър е 1 554 евро. Основният фактор, който допринася за скока на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ново улеснение за издаването на българските лични документи

18/10/2017 WORLD BG

Ново улеснение за издаването на българските лични документи се въвежда след като правителството одобри промени в Правилника за издаване на българските лични документи. Идеята на промяната е да бъде намалена административната тежест за гражданите. Свързани

Leave a Reply