Как ще гласуваме на балотажа

Изборният ден започва в 7,00 ч. местно време и приключва в 20,00 ч. местно време.

Този път изборната бюлетина ще има само три квадратчета – за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, за подкрепения от БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова и квадратче „не подкрепям никого”.

Бюлетината за избор на държавен глава задължително трябва да се откъсва от кочан от член на секционната избирателна комисия пред очите на гласоподавателя.

Членовете на СИК трябва да се уверят, че номерът в долния ъгъл на бюлетината съответства с този на кочана и чак тогава да й сложат печата на гърба й.

Бюлетината за избора на държавен глава може да бъде сгъната от член на комисията преди гражданинът да упражни правото си на глас.

Избирателят взема бюлетината и гласува, след което я сгъва на два или три пъти, ако не е сгъната предварително, но така, че членовете на СИК да могат да положат втори печат на гърба й и да откъснат ъгълчето с номера.

Номерът се сверява отново, откъсва се и се пуска в специална кутия.

На гърба на бюлетината се поставя втори печат, тя се дава на избирателя и той я пуска в кутията.

Избирателят напуска помещението след като се подпише в избирателните списъци и вземе личния си документ.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какво трябва да знаем за брачния договор?

30/04/2017 WORLD BG

Все повече двойки решават да прибягнат към брачния договор, тъй като брачните отношения предполагат да се развиват в дълъг период от време. През този период е възможно много неща от живота на двамата съпрузи да Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ниски температури и валежи от дъжд и сняг очакват Испания през следващата седмица

27/11/2017 WORLD BG

Навлизането над Испания на студен фронт ще предизвика драстичо спадане на температурите, придружено със снеговалежи на някои места. Антициклонът, който се намира над страната ще промени посоката си още през следващите часове, което ще улесни Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция конфискува 3 200 детски играчки, неотговарящи на изискванията за безопасност

04/01/2018 WORLD BG

Испанската полиция конфискува 3 200 детски играчки, неотговарящи на изискванията за безопасност. Вестник Ла Вангуардия пише, че акцията е проведена вчера, на 03.01.2017 г., а играчките са произведени в Азия и са се продавали в Последни

Leave a Reply