Княз Кубрат Сакскобурготски е един от най- добрите хирурзи на Испания

Княз Кубрат Сакскобурготски

Испанското списание „Magazine“ определи 20-те най- добри хирурзи в Испания, които образуват „отбор мечта“ на испанската хирургия. Изборът не е бил лесен, като се има предвид високото ниво на тази област на медицината в Испания. Класацията е от професионалисти, които пациентите ценят много повече от другите лекари.

„Д-р Кубрат Сакскобургготски е ръководител на Катедрата по хирургия и колопроктология в болница „Сан Камило“ в Мадрид. Той е бил интервюиран за последиците от икономическата криза в здравеопазването на Испания. Д-р Сакскобурготски смята, че рецесията е оказала положително влияние на здравеопазването, тъй като се е повишило качеството на здравните грижи в както в частните клиники, така и в държавните болници „, се казва в репортажа. За него бъдещето е на специализираните хирурзи.

Сакскобурготски признава голямото значение на технологиите в специалността си и високо оценява приноса на интернет за по-доброто информиране на пациентите. За това много често се налага да работи до 12 часа вечерта, за да може да отговори на въпросите на пациентите си на неговия уебсайт. Според д-р Сакскобурготски лечението на стволови клетки е сред най-важните нововъведения в областта на коремната хирургия, което ще допринесат за намаляване на възстановителен период на пациентите. Той също така смята, че „способността да вдъхновява доверие и увереност, както и да симпатизира на проблемите на пациента са сред основните качества на добия хирург.“

Д-р Кубрат Сакскобургготски или Кубрат Панагюрски е български княз и испански лекар — хирург, трети син на цар Симеон II и съпругата му царица Маргарита.

Официалното му монархическо название е „Негово Царско Височество Кубрат, Княз Панагюрски и Херцог Саксонски“.
Роден е на 5 ноември 1965 г. в Мадрид. Учи във Френския лицей в родния си град. Завършва медицина в Наварския университет в Памплона (1984 – 1990). Специализира храносмилателна хирургия в мадридската клиника „Пуерта де Йеро“ (1992 – 1996). Продължава кариерата си като хирург по вътрешни болести в клиника „Робер“, където работи в периода 1997 – 2003 г. През 2003 г. започва работи в столичната болница „Сан Камило“, където от 2006 г. е ръководител на отделението по хирургия и колопроктология и член на управителния съвет. През 2004 г. е член на консултантския съвет на болница „Токуда“, в София.

На 27 октомври 2010 г. е въведен в Малтийския орден. Богослужението е отслужено от арх. Анджело Ачерби, в присъствието на великия магистър фра Матю Фестинг.

На 2 юли 1993 г. сключва брак с доня Карла Мария да ла Соледад Ройо-Вилянова и Урестарасу (Doña Carla María de la Soledad Royo-Villanova y Urrestarazu) в храма на Монастира Воплощение Господне (Монастир Екарнасьон) в Мадрид. Булката е родена в 1969 г. и е дъщеря ня Jaime Royo-Villanova y Paya съпругата му María del Carmen Urrestarazu y Ozueta. Кубрат и Мария имат трима синове — княз Мирко Панагюрски (роден на 26 април 1995 г.), княз Лукас Панагюрски (роден на 15 юли 1997 г.) и княз Тирсо Панагюрски (роден на 3 юни 2002 г.)

Съпругата му има собствена марка козметика, носеща името „Carla Bulgaria Roses Beauty“. Продуктите са на основата на розова есенция, доставяна от България.

Част от информацията е взаимствана от EurEmergent

Кралицата на Испания отказа да придружи крал Фелипе VI на предстоящо официално посещение

Елизабет II започва прехвърлянето на част от правомощията към бъдещата кралица

Как възпитава двете си деца испанската кралица Летисия

ОБЩЕСТВО

Благодатният огън слезе от небето и вече е на Божи гроб в Йерусалим (видео)

15/04/2017 WORLD BG

Благодатният огън слезе в съсобствения на различни християнски конфесии храм „Възкресение Христово”, построен точно върху Божия гроб в Йерусалим. Йерусалимският патриарх Теофил III изнесе от параклиса огъня, но преди да влезе патриархът свалил одеждите си, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Кога местим стрелките на часовника, за да се върнем към астрономическото време

27/09/2017 WORLD BG

В края на този месец ще се върнем към астрономическото време, което означава, че трябва да преместим стрелките на часовника с един час назад. Това трябва да стане в неделя, на 29 октомври 2017 г. Последни

Най-добрите дезодоранти на испанския пазар
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най- добрите дезодоранти на испанския пазар

18/12/2016 WORLD BG

Испанската организацията на потребителите OCU публикува анализ на най- добрите дезодоранти, предлагащи се на пазара, сравнявайки цената и качеството им. Категорични водачи в тази класация са мъжките и женските дезодоранти Rexona. Най-добрия сред мъжката гама Последни

Leave a Reply