Княз Кубрат Сакскобурготски е един от най- добрите хирурзи на Испания

Княз Кубрат Сакскобурготски

Испанското списание „Magazine“ определи 20-те най- добри хирурзи в Испания, които образуват „отбор мечта“ на испанската хирургия. Изборът не е бил лесен, като се има предвид високото ниво на тази област на медицината в Испания. Класацията е от професионалисти, които пациентите ценят много повече от другите лекари.

„Д-р Кубрат Сакскобургготски е ръководител на Катедрата по хирургия и колопроктология в болница „Сан Камило“ в Мадрид. Той е бил интервюиран за последиците от икономическата криза в здравеопазването на Испания. Д-р Сакскобурготски смята, че рецесията е оказала положително влияние на здравеопазването, тъй като се е повишило качеството на здравните грижи в както в частните клиники, така и в държавните болници „, се казва в репортажа. За него бъдещето е на специализираните хирурзи.

Сакскобурготски признава голямото значение на технологиите в специалността си и високо оценява приноса на интернет за по-доброто информиране на пациентите. За това много често се налага да работи до 12 часа вечерта, за да може да отговори на въпросите на пациентите си на неговия уебсайт. Според д-р Сакскобурготски лечението на стволови клетки е сред най-важните нововъведения в областта на коремната хирургия, което ще допринесат за намаляване на възстановителен период на пациентите. Той също така смята, че „способността да вдъхновява доверие и увереност, както и да симпатизира на проблемите на пациента са сред основните качества на добия хирург.“

Д-р Кубрат Сакскобургготски или Кубрат Панагюрски е български княз и испански лекар — хирург, трети син на цар Симеон II и съпругата му царица Маргарита.

Официалното му монархическо название е „Негово Царско Височество Кубрат, Княз Панагюрски и Херцог Саксонски“.
Роден е на 5 ноември 1965 г. в Мадрид. Учи във Френския лицей в родния си град. Завършва медицина в Наварския университет в Памплона (1984 – 1990). Специализира храносмилателна хирургия в мадридската клиника „Пуерта де Йеро“ (1992 – 1996). Продължава кариерата си като хирург по вътрешни болести в клиника „Робер“, където работи в периода 1997 – 2003 г. През 2003 г. започва работи в столичната болница „Сан Камило“, където от 2006 г. е ръководител на отделението по хирургия и колопроктология и член на управителния съвет. През 2004 г. е член на консултантския съвет на болница „Токуда“, в София.

На 27 октомври 2010 г. е въведен в Малтийския орден. Богослужението е отслужено от арх. Анджело Ачерби, в присъствието на великия магистър фра Матю Фестинг.

На 2 юли 1993 г. сключва брак с доня Карла Мария да ла Соледад Ройо-Вилянова и Урестарасу (Doña Carla María de la Soledad Royo-Villanova y Urrestarazu) в храма на Монастира Воплощение Господне (Монастир Екарнасьон) в Мадрид. Булката е родена в 1969 г. и е дъщеря ня Jaime Royo-Villanova y Paya съпругата му María del Carmen Urrestarazu y Ozueta. Кубрат и Мария имат трима синове — княз Мирко Панагюрски (роден на 26 април 1995 г.), княз Лукас Панагюрски (роден на 15 юли 1997 г.) и княз Тирсо Панагюрски (роден на 3 юни 2002 г.)

Съпругата му има собствена марка козметика, носеща името „Carla Bulgaria Roses Beauty“. Продуктите са на основата на розова есенция, доставяна от България.

Част от информацията е взаимствана от EurEmergent

Кралицата на Испания отказа да придружи крал Фелипе VI на предстоящо официално посещение

Елизабет II започва прехвърлянето на част от правомощията към бъдещата кралица

Как възпитава двете си деца испанската кралица Летисия

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанският парламент прие на първо четене закон за установяване на минимален доход от 426 евро

03/02/2017 WORLD BG

Испанският парламент прие на първо четене закон за установяване на минимален доход от 426 евро. Всички парламентарни групи, с изключение на „Народна партия”- ПП и „Сиудаданос” са дали зелена светлина за разглеждане на законопроекта, за Последни

НОВИНИ

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите

20/07/2017 WORLD BG

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите. На 25.05.2017 г. в Германия влезе в сила закон, с който се забранява 45- часовата седмична почивка на професионалните шофьори да Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Гласувалите в Испания са над 8100 души към 16.00 часа местно време

26/03/2017 WORLD BG

Гласуването в Мадрид протича при висока активност, опашки няма. Над 8100 души са гласувалите в Испания към 16.00 часа местно време. Въпреки студеното и дъждовно време и много ранния час доста българи дойдоха да гласуват Последни

Be the first to comment

Вашият коментар