Кое е най- доброто кисело мляко на испанския пазар

Организацията на потребителите OCU е провела задълбочен анализ на киселото мляко, което се продава в супермаркета. В това проучване учстват 6 марки и са класирани по следните пет характеристики: етикета, хранителния състав, съдържанието на ферменти, анализ на хигиената и вкуса.

От OCU препоръчват да се обръща внимание на нивата на мазнините в киселото мляко. В Испания минималното съдържание трябва да бъде 2%, което при някои марки на проучването не е изпълнено или е било на границата.

Ето класирането:
1. Nestlé
Киселото мляко Nestle е най-доброто което може да се купи в супермаркета. По-конкретно: отличен хранителен състав, вкус и хигиена при производството, което води до получаване на среден резултат от 7,5 от максимален 10.
Цената на пакета е висока (1,91 до 1,99 евро) в сравнение с конкурентни продукти, както иколичеството е по- малко (120G)- съдържа 5 грама по-малко от останалите видове кисело мляко, които са анализирани.

2. Día
На второ място е киселото мляко на веригата супермаркети Día (7.3 средна оценка), чиято оценка за вкус е най- добрата от всички останали изследвани кисели млека, но трябва да му се подобри нивото на протеините.
Като цяло е добро кисело мляко, което струва между 0.8 и 0.83 евро, т.е., 20% по-евтино от Nestle.

3. Carrefour
„Една покупка с добро качество“. Киселото мляко на френската верига е високо оценено заради добрата текстура и много конкурентни цени (0.53 евро на пакет от четири единици).
Това е един добър избор (оценка 7.1 от 10), но почти липсва мирис на мляко.

4. Eroski Basic
На четвърто място е киселото мляко на Eroski Basic. Има добро съотношение качество-цена, което му дава оценка 7.1 от 10.
Недостатъците: има лека текстура, т.е. много е рядко.

5. Danone
Въпреки, че всички смятат , че продукти на Danone са сред най-добрите, които можем да намерим в супермаркета, OCU аргументирано отхвърли тази идея. Хранителния състав (преработка на мляко, мазнини и т.н.), е оценен със средна оценка, въпреки че отговаря на хигиенните. Оценката е 5.6 от 10.

6. Milsani (Aldi)
Най-лошото кисело мляко за OCU е на веригата магазини ALDI. Неговото хранително съдържание е лошо, както и дегустация на продукта (нито цвета, нито аромата, вкуса или текстурата могат да се оценят високо). Най-атрактивното при това мляко е цената, а крайната оценка е 5.3 от 10.

Две неща за кисело мляко, които не трябва да забравяме:

– от 2 кофички кисело мляко се напълнява както от 1 чаша пълномаслено прясно мляко
– киселото мляко може да се консумира и след като е изтекъл срока на годност, обозначен върху кофичката.

Най- добрите марки минерална вода за пиене на испанския пазар

Кои са най- добрите кремове за лице на испанския пазар

БЪЛГАРИЯ

ВАС разпореди да се преброят отново бюлетините за референдума на 44 секции

14/12/2016 WORLD BG 0

Върховният административен съд (ВАС) разпореди повторно преброяване на бюлетините и пликовете за референдума в 44 секции, посочени от Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“. Това ще стане в рамките на математико-статистическа експертиза, възложена на три Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Педро Санчес си подаде оставката

29/10/2016 WORLD BG 0

Бившият генерален секретар на испанската социалистическа партия Педро Санчес е освободил днес мястото си на депутат в Конгреса, съобщава вестник „20 minutos“. Така той демонстрира, че няма да се подчини на Федералния комитет, който реши Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Осъдиха Испания за обезщетенията при уволнение

23/10/2016 WORLD BG 0

Върховният съд на Европейския съюз (СЕО) постанови, че Испания не може да дискриминира работниците на временни договори и постанови, че при уволнение тази категория служители трябва да получават финансова компенсация от 20 дни годишно, както Последни

Be the first to comment

Вашият коментар