Кои марки телефони излъчват най- много радиация

кои марки телефони излъчват най- много

Кои марки телефони излъчват най- много радиация?

Според едно скорошно проучване, последният модел телефон на Apple iPhone 7 излъчва много повече радиация, отколкото предишния модел- iPhone 6. Освен това, данните от едно проучване показват, че той заема първото място по радиационни емисии сред всички останали марки телефони на пазара. Но въпреки тези данни на проучването, тези радиационни емисии са в законовите граници.

Според видеото на сайта tecnoxplora.com се вижда как телефонът показва по-висок процент на радиация в сравнение с конкурентите си, но без да е вредно, тъй като не надхвърля специфичната скорост на абсорбция (SAR- акроним на английски език) 2 , 0 W / кг.
Оказва се, че колкото е по- слабо покритието на сигнала за телефона, толкова повече радиация излъчва, тъй като му е необходима повече енергия, за да се свърже.

От компанията Apple излязоха с изявление относно радиацията, излъчвана от смартфона и потвърдиха данните на проучването.

И посъветваха клиентите си, че за да намалят излагането на радиация е желателно да използват „free hands”/„manos libres”, вградения високоговорител, слушалки или други подобни аксесоари. Да носят iPhone 7 на разстояние от поне 5 мм от тялото и по този начин да се постигне нивото на излъчваната радиация да е по- малко от тестваните данни. Капаците и калъфките за телефона, които имат метални части могат да променят поведението на радиацията. Използването на устройството в контакт с метални части не е тествано.

Това са данните за радиация, които емитират основните модели телефони на пазара:

iPhone 7: 1384

iPhone 7+: 1238

iPhone 6s: 0,87

Google Pixel: 0.33

Samsung Galaxy S7: 0,41

Един Plus 3: 0.394

LG G5: 0,596

APPLE съди SAMSUNG за плагиатство и претендира за 399 милиона долара

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

Безплатно мобилно приложение по немски език за справяне с често срещаните грешки при писане и говорене

Колко са изпратените съобщения по WhatsApp в новогодишната нощ и как бе предотвратен колапса на мрежата

Милиони мобилни телефони няма да могат да използват WhatsApp след 31 декември 2016 година

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-добрите училища в Испания

17/01/2018 WORLD BG

В статията е показана 18-тата класацията „100 училища“ за най-добрите училища в Испания. В нея са участвали над 1000 учебни заведения от цялата страна, които са оценявани по 27 критерия, пише вестник „Ел Мундо“. Ето Последни

кокаин
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Малко испанско градче консумира повече кокаин отколкото Берлин, Милано или Париж

17/12/2016 WORLD BG

Всяка година Европейският център за мониторинг на наркотиците прави отчет за това къде и кога се употребяват най- много наркотици в Европа. Доклада се базира на изследване, което анализира количеството на кокаин в отпадъчните води Последни

промени при пенсиониране през 2017 година
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

В Испания вдигат пенсиите със задна дата

03/05/2018 WORLD BG

В Испания вдигат пенсиите със задна дата, благодарение на пенсионерите, които протестираха за увеличаване на размера на полагащите им се доходи в синхрон с инфлацията, съобщава вестник АВС. На 25.04.2018 г. правителството обяви, че през Последни

Be the first to comment

Вашият коментар