Кои марки телефони излъчват най- много радиация

кои марки телефони излъчват най- много

Кои марки телефони излъчват най- много радиация?

Според едно скорошно проучване, последният модел телефон на Apple iPhone 7 излъчва много повече радиация, отколкото предишния модел- iPhone 6. Освен това, данните от едно проучване показват, че той заема първото място по радиационни емисии сред всички останали марки телефони на пазара. Но въпреки тези данни на проучването, тези радиационни емисии са в законовите граници.

Според видеото на сайта tecnoxplora.com се вижда как телефонът показва по-висок процент на радиация в сравнение с конкурентите си, но без да е вредно, тъй като не надхвърля специфичната скорост на абсорбция (SAR- акроним на английски език) 2 , 0 W / кг.
Оказва се, че колкото е по- слабо покритието на сигнала за телефона, толкова повече радиация излъчва, тъй като му е необходима повече енергия, за да се свърже.

От компанията Apple излязоха с изявление относно радиацията, излъчвана от смартфона и потвърдиха данните на проучването.

И посъветваха клиентите си, че за да намалят излагането на радиация е желателно да използват „free hands”/„manos libres”, вградения високоговорител, слушалки или други подобни аксесоари. Да носят iPhone 7 на разстояние от поне 5 мм от тялото и по този начин да се постигне нивото на излъчваната радиация да е по- малко от тестваните данни. Капаците и калъфките за телефона, които имат метални части могат да променят поведението на радиацията. Използването на устройството в контакт с метални части не е тествано.

Това са данните за радиация, които емитират основните модели телефони на пазара:

iPhone 7: 1384

iPhone 7+: 1238

iPhone 6s: 0,87

Google Pixel: 0.33

Samsung Galaxy S7: 0,41

Един Plus 3: 0.394

LG G5: 0,596

APPLE съди SAMSUNG за плагиатство и претендира за 399 милиона долара

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

Безплатно мобилно приложение по немски език за справяне с често срещаните грешки при писане и говорене

Колко са изпратените съобщения по WhatsApp в новогодишната нощ и как бе предотвратен колапса на мрежата

Милиони мобилни телефони няма да могат да използват WhatsApp след 31 декември 2016 година

ЛЮБОПИТНО

Глобиха българката, която се изкъпа във фонатана в центъра на Рим

22/08/2017 WORLD BG

Глобиха българката, която се изкъпа във фонтана на площад „Република”, намиращ се до термите на Диоклециан в италианската столица. Италианските карабинери забелязали нарушителката на обществения ред и я извадили почти веднага след като влязла във Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Изменението на два закона ще бъде голямо улеснение за българите в чужбина

24/08/2017 WORLD BG

Изменението на два закона ще бъде голямо улеснение за българите в чужбина. Това са: Закона за ратифициране на Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове и Закона за българските лични документи. Последни

БЪЛГАРИЯ

Wizz Air отново отказа да качи 40 пътника

31/08/2017 WORLD BG

Днес 40 пътника на Wizz Air за пореден път останаха на летище София. Унгарската авиокомпания е отказала да ги качи на борда на самолета, пътуващ от София за Лондон, въпреки че пътниците са били с Последни

Leave a Reply