Кои марки телефони излъчват най- много радиация

кои марки телефони излъчват най- много

Кои марки телефони излъчват най- много радиация?

Според едно скорошно проучване, последният модел телефон на Apple iPhone 7 излъчва много повече радиация, отколкото предишния модел- iPhone 6. Освен това, данните от едно проучване показват, че той заема първото място по радиационни емисии сред всички останали марки телефони на пазара. Но въпреки тези данни на проучването, тези радиационни емисии са в законовите граници.

Според видеото на сайта tecnoxplora.com се вижда как телефонът показва по-висок процент на радиация в сравнение с конкурентите си, но без да е вредно, тъй като не надхвърля специфичната скорост на абсорбция (SAR- акроним на английски език) 2 , 0 W / кг.
Оказва се, че колкото е по- слабо покритието на сигнала за телефона, толкова повече радиация излъчва, тъй като му е необходима повече енергия, за да се свърже.

От компанията Apple излязоха с изявление относно радиацията, излъчвана от смартфона и потвърдиха данните на проучването.

И посъветваха клиентите си, че за да намалят излагането на радиация е желателно да използват „free hands”/„manos libres”, вградения високоговорител, слушалки или други подобни аксесоари. Да носят iPhone 7 на разстояние от поне 5 мм от тялото и по този начин да се постигне нивото на излъчваната радиация да е по- малко от тестваните данни. Капаците и калъфките за телефона, които имат метални части могат да променят поведението на радиацията. Използването на устройството в контакт с метални части не е тествано.

Това са данните за радиация, които емитират основните модели телефони на пазара:

iPhone 7: 1384

iPhone 7+: 1238

iPhone 6s: 0,87

Google Pixel: 0.33

Samsung Galaxy S7: 0,41

Един Plus 3: 0.394

LG G5: 0,596

APPLE съди SAMSUNG за плагиатство и претендира за 399 милиона долара

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

Безплатно мобилно приложение по немски език за справяне с често срещаните грешки при писане и говорене

Колко са изпратените съобщения по WhatsApp в новогодишната нощ и как бе предотвратен колапса на мрежата

Милиони мобилни телефони няма да могат да използват WhatsApp след 31 декември 2016 година

въоръжават
БЪЛГАРИЯ

Амнести Интернешънъл: България и още най-малко 15 страни въоръжават проправителствените иракски паравоенни формирования

05/01/2017 WORLD BG

България и още най-малко 15 страни въоръжават проправителствените иракски паравоенни формирования, обвинени в извършването на множество военни престъпления и в нарушаване на правата на човека. Това посочва доклад на „Амнести Интернешънъл“. За да извлече възможно Последни

ОБЩЕСТВО

Български емигрант дари 1 000 000 долара на училище в България

10/03/2017 WORLD BG

Българки професор, емигрант в САЩ дари 1 000 000 долара на гимназията „Найден Геров” в град Лом. Д-р Андрей Георгиев е роден през 1921 г. в София. През 1939 г. е завършил с много добър Последни

БЪЛГАРИЯ

Над 11 200 завърнали се гурбетчии получават обезщетение за безработни в България

15/12/2017 WORLD BG

11 258 завърнали се гурбетчии получават обезщетение за безработни от Бюрата по труда в България. Това показват данни на Агенцията по заетостта за първите девет месеца на годината. Най-висока средна сума миналата година са получавали Последни

Be the first to comment

Вашият коментар