Нови изисквания за командироване на работници в Испания

германия има нужда от още имигранти

Нови изисквания за командироване на работници в Испания.

Новият регламент, определящ изискванията към чуждестранните фирми, извършващи дейност на територията на Кралство Испания е подобен на регламентите, въведени в съседните държави.

Испанските трудови органи вече ще могат да контролират и санкционират чуждите компании, чиито седалище не се намира в Испания, но извършват дейността си на територията на страната.

На 26.05.2017 г. на заседание на Министерски съвет испанското правителство прие Кралски указ- 9/2017 г., с който се въвежда Европейската директива за дейността и командироване на работници. С този акт се цели извършването на по-добър контрол на условията на труд на командированите работници, изпратени от компании със седалище в други страни на ЕС, но извършващи търговска дейност в Испания.

По този начин, новият регламент задължава всички чуждестранни фирми, които изпращат свои работници към Испания да спазват редица изисквания, подобни на тези в Германия, Франция, Австрия, Белгия, Холандия, Италия и др.

Новите изисквания за командироване на работници в Испания от фирми, чието седалище е в друга страна са:

1. Преди извършването на каквато и да е дейност в Испания, независимо от продължителността ѝ, чуждестранната компания трябва да уведоми испанските трудови органи за реализацията ѝ посредством специално уведомление. Тези уведомявания ще се правят по електронен път, съгласно модел на Министерството на заетостта.

2. Уведомлението ще включва всички данни, с които да се идентифицира дейността (идентификация на чуждестранната компания, командированите служители и т. н.), както и датата на началото и продължителността.

3. Чуждестранните компании ще трябва да имат легален представител в Испания, който да отговоря пред съответните органи за всяко нарушение на испанската трудовото законодателство. Новият регламент дава право на испанските органи да извършват проверки, с които да се установи дали чуждестранната компания, която извършва или възнамерява да извършва дейност в Испания развива реална дейност в държавата, където ѝ е официалното седалище.

Неспазването на условията, съдържащи се в новия регламент за извършването на дейност ще се наказва съгласно Закона за нарушение на обществения ред.

Нови правила за работа в страните от Европейския съюз

От днес в Германия влиза в сила забраната за седмичната почивка на шофьорите да протича в кабината на камиона

Повече от половин милион български граждани търсят работа в Европа

СВЯТ

Отменени полети, затворени училища и магистрали предизвика падналият сняг във Великобритания

10/12/2017 WORLD BG

Утре, понеделник, всички общински училища в град Бирмингам ще останат затворени заради падналият днес 10 сантиметров сняг. Повече от 200 хиляди деца ще останат по домовете си във втория по големина град на Великобритания, след Последни

БЪЛГАРСКО ПРАВО

Какво означава равно заплащане в ЕС за българските работници?

24/08/2017 WORLD BG

Какво означава равно заплащане в ЕС за българските работници? Българските синдикати и работодатели с противоположни позиции по предлаганите от Европейската комисия и френския президент промени в Директивата за командироването на работници в страни от Евросъюза. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания

25/07/2017 WORLD BG

Мълния удари автомобил докато пътува по магистрала в Испания. Инцидентът е станал в неделя на 23 юли в 18:55 часа. В автомобила марка „Мерцедес” са пътували 4 души. Автомобилът се е движел по магистрала АР-7 Последни

Leave a Reply