Кристиано Роналдо получи призовката за явяване в съда в Испания

Кристиано Роналдо получи призовката за явяване в съда.

Португалският футболист и нападател на ФК „Реал Мадрид” е получил призовка за явяване в испански съд. Той ще трябва да декларира пред съдебен състав в качеството си на разследван за данъчни измами. Изслушването ще бъде на 31 юли от 11:00 часа пред първи съдебен състав на съда (Juzgado número uno de Instrucción) в Посуело де Аларкон (Мадрид).

Областната прокуратура на Мадрид обвинява Роналдо за четири престъпления срещу испанската хазна, извършени в периода 2011- 2017 година. През 2010 г. ответникът е създал корпоративна структура на Британските Вирджински острови, чрез която е укрил от испанските данъчни власти 150 млн. евро приходи, получени от авторски права върху снимки.

Според властите в иберийската страна всичко е направено умишлено, с цел съзнателното неизпълнение на данъчните задължения в страната, въпреки че през 2015 г. Роналдо се е усетил и е платил 5,6 млн. евро още преди официално да му бъдат поискани.

Испанското Министерство на финансите е категорично, че Роналдо е укрил данъци на стойност 14.7 милиона евро. Неговите адвокати се опитват да излязат от ситуацията, като заявяват, че футболистът е описал през 2014 год. приходите от авторските права, получени през 2011 г., тъй като е смятал, че тогава трябва да ги декларира.

Оказва се, че Роналдо е използвал тази схема и във Великобритания, докато е играл за „Манчестър Юнайтед”.

Роналдо е платил данъци в Испания само на 20 % от 150- те милиона евро, които е получил за авторски права от различни точки на планетата.

Кристиано Роналдо напуска Реал Мадрид?

Кристиано Роналдо стана баща на близнаци

Be the first to comment

Вашият коментар