Още две испански летища ще имат безплатен лимитиран паркинг

Още две испански летища ще имат безплатен лимитиран паркинг. Това са Адолфо Суарес Мадрид-Барахас и Барселона- Ел Прат. През първото тримесечие на 2018 г. двете летища ще осигурят безплатни зони (т.нар. паркинг експрес, в който първите 15 мин. са безплатни) за лимитирано паркиране на частни автомобили, които транспортират пътници.

Летищата в Мадрид и Барселона се присъединяват към летищата на Аликанте-Елче, Билбао, Малага-Коста дел Сол, Менорка, Палма де Майорка и Валенсия, които вече имат зони за лимитирано паркиране или паркинг експрес.

В специално изявление на Aena, фирмата, която стопанисва летищата в Испания, съобщават, че експеримента с обособяването на този вид зони значително е подобрил трафика на автомобили и е улеснил достъпа до летищата.

Новите зони ще бъдат разположени в близост до входовете и изходите на терминалите, за да е удобно на автомобилите да спират само за няколко минути и пътуващите да могат да слязат или да се качат. Също така тези паркинги ще съдействат за сигурността на летищата, тъй като камери ще записват регистрационните номера на посетилите ги автомобили.

Най- опасното летище на планетата (видео)

Испанска авиокомпания свали пътнички от самолет, защото говорели на каталунски

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

Be the first to comment

Вашият коментар