Лондон се съгласи на споразумение за запазване на правата на европейските граждани след BREXIT

Великобритания ще облага с данък фирмите

Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че Лондон е готов веднага да сключи споразумение с Брюксел за запазване статуквото на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, след BREXIT.

Ние искаме споразумение, което да бъде справедливо както за гражданите на ЕС във Великобритания, така и за британците, живеещи в Европа, допълни министърът.

Британският министър-председател Тереза Мей, обаче, не бърза да гарантира запазване на статуквото на гражданите на ЕС, докато другите 27 страни членки не предоставят такива уверения спрямо живеещите в общността британски граждани, посочва ТАСС.

Обединеното кралство е държава, която спазва задълженията си,

отбеляза Хамънд, цитиран от Франс прес, в отговор на въпрос на Би Би Си за сметката, която Лондон трябва да плати на излизане от ЕС.

Вчера британска парламентарна комисия стигна до извода, че е възможно Великобритания да напусне ЕС без да плаща вноските си, ако не бъде постигнато търговско споразумение с Брюксел. Коментирайки такъв вариант Хамънд подчерта, че страната му “ще направи всичко, за да направи конкурентоспособна британската икономика”.

“Ако някой в ЕС си мисли, че ако не постигнем споразумение с ЕС и вече не работим ръка за ръка, Великобритания ще се скрие някъде като ранено животно, да знаете, че това няма да стане!”,

допълни министърът, припомняйки желанието на Обединеното кралство да сключи нови търговски споразумения в цял свят.

Великобритания се нуждае от финансови резерви в резервоара за BREXIT,

заяви Хамънд, цитиран от Ройтерс, предупреждавайки, че има малко поле за допълнителни разходи в бюджета, който ще бъде представен в сряда. Очаква се той да обяви по-малка необходимост от заеми през следващите пет години, след като британската икономика се справи изненадващо добре след първоначалния шок от референдума през юни.

ЕС свиква извънредна среща на високо равнище ако Великобритания задейства BREXIT

No Picture
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Разбиха престъпна мрежа за разпространение на пиратска телевизия, чиито сигнал е излъчван от Испания и България (видео)

06/04/2017 WORLD BG

Испанската Национална полиция, заедно с Europol, Eurojust и прокуроратурата срещу информационните престъпления са разкрили един от най-големите незаконни разпространители на IPTV (телевизия по интернет) в цяла Европа. По време на операцията са направени общо 12 Последни

НОВИНИ

Намериха прощално писмо от един от терористите в испанския град Кабрил

22/08/2017 WORLD BG

Саид Аала, единия от джахидистите, планирали нападение в каталунския курортен град Камбрил, е оставил прощално писмо, за да се сбогува със семейството си. Писмото е било написано малко преди да напусне дома си миналия четвъртък, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Децата в Испания са сред най-напредналите по информатика и програмиране

30/10/2016 WORLD BG

Децата в Испания са най-напреднали по информатика сред връстниците си от останалите държави. Винаги се е свързвало развитието на децата с редица физични, социални и когнитивни умения. Това кара родителите в деншно време да търсят Последни

Leave a Reply