Мароканец нахлу с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в Испания (видео)

22 годишен студент от Мароко е нахлул с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в град Валядолид, Испания. Инцидентът е станал в събота след обяд.

По време на сватбена церемония в църквата Сан Пабло във Валядолид, младеж е нахлул в божия храм и е започнал да крещи: „ Алах е велик ”. Сред гостите е бил служител от испанската Гражданска гвардия, който е бил в този момент в отпуска. Той е реагирал незабавно на действията на мароканския студен и го е задържал до пристигането на Националната полиция.

Въпреки че агресорът не е носил в себе си никакво оръжие, сватбата, на която са присъствали около 100 гости, е продължила чак след като служители на Tedax (звеното за обезвреждане на взривни устройства) са претърсили църквата за експлозиви.

Свидетели от гостите на сватбата твърдят, че агресорът е влязъл в църквата и освен „ Алах е велик ” е казал още няколко фрази на арабски език, които са предизвикали ужас сред присъстващите при мисълта, че може да бъде терористична атака.

Мароканският гражданин е бил арестуван веднага след идентифицирането му от полицията. Повдигнато му е обвинение за нарушаване на обществения ред, престъпление срещу религиозните предпочитания на околните и отправянето на смъртни заплахи.

В последствие се оказало, че студентът има полицейското му досие в Испания, от което става ясно, че не за първи път нарушава обществения ред.

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Издирват безследно изчезнал в България тир с испанско месо (видео)

12/09/2017 WORLD BG

Тир с испанско месо е безследно изчезнал в България. Тази безумна история се е случила на родна земя, разказва Сашо Диков в предаването си по телевизия BiT. Потърпевшият е Пламен Георгиев, наш сънародник, който е Последни

СВЯТ

Две нападения с нож срещу униформени служители на реда в Лондон и Брюксел

26/08/2017 WORLD BG

Днес са регистрирани две нападения с нож срещу униформени служители на реда в Лондон и Брюксел. Британската полиция е арестувала мъж с нож за причиняване на тежка телесна повреда и нападение над полицаи. Инцидентът е Последни

СВЯТ

Взрив избухна до автобуса на футболен клуб “Борусия Дортмунд”

11/04/2017 WORLD BG

В следствие на експлозия в близост до автобуса на футболния отбор „Борусия Дортмунд” има поне един ранен. Инцидентът е станал на път към стадиона, където е трябвало да се проведе футболната среща между германците и Последни

Leave a Reply