Мароканец нахлу с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в Испания (видео)

22 годишен студент от Мароко е нахлул с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в град Валядолид, Испания. Инцидентът е станал в събота след обяд.

По време на сватбена церемония в църквата Сан Пабло във Валядолид, младеж е нахлул в божия храм и е започнал да крещи: „ Алах е велик ”. Сред гостите е бил служител от испанската Гражданска гвардия, който е бил в този момент в отпуска. Той е реагирал незабавно на действията на мароканския студен и го е задържал до пристигането на Националната полиция.

Въпреки че агресорът не е носил в себе си никакво оръжие, сватбата, на която са присъствали около 100 гости, е продължила чак след като служители на Tedax (звеното за обезвреждане на взривни устройства) са претърсили църквата за експлозиви.

Свидетели от гостите на сватбата твърдят, че агресорът е влязъл в църквата и освен „ Алах е велик ” е казал още няколко фрази на арабски език, които са предизвикали ужас сред присъстващите при мисълта, че може да бъде терористична атака.

Мароканският гражданин е бил арестуван веднага след идентифицирането му от полицията. Повдигнато му е обвинение за нарушаване на обществения ред, престъпление срещу религиозните предпочитания на околните и отправянето на смъртни заплахи.

В последствие се оказало, че студентът има полицейското му досие в Испания, от което става ясно, че не за първи път нарушава обществения ред.

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

Be the first to comment

Вашият коментар