Мароканец нахлу с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в Испания (видео)

22 годишен студент от Мароко е нахлул с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в град Валядолид, Испания. Инцидентът е станал в събота след обяд.

По време на сватбена церемония в църквата Сан Пабло във Валядолид, младеж е нахлул в божия храм и е започнал да крещи: „ Алах е велик ”. Сред гостите е бил служител от испанската Гражданска гвардия, който е бил в този момент в отпуска. Той е реагирал незабавно на действията на мароканския студен и го е задържал до пристигането на Националната полиция.

Въпреки че агресорът не е носил в себе си никакво оръжие, сватбата, на която са присъствали около 100 гости, е продължила чак след като служители на Tedax (звеното за обезвреждане на взривни устройства) са претърсили църквата за експлозиви.

Свидетели от гостите на сватбата твърдят, че агресорът е влязъл в църквата и освен „ Алах е велик ” е казал още няколко фрази на арабски език, които са предизвикали ужас сред присъстващите при мисълта, че може да бъде терористична атака.

Мароканският гражданин е бил арестуван веднага след идентифицирането му от полицията. Повдигнато му е обвинение за нарушаване на обществения ред, престъпление срещу религиозните предпочитания на околните и отправянето на смъртни заплахи.

В последствие се оказало, че студентът има полицейското му досие в Испания, от което става ясно, че не за първи път нарушава обществения ред.

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Фалира най-голямата английска авиокомпания Monarch

02/10/2017 WORLD BG

Най-голямата английска авиокомпания Monarch съобщи тази сутрин чрез профила си в Twitter, че отменя всички престоящи полети. На профила беше написано краткото: „Cъжaлявaмe дa cъoбщим, чe Моnаrсh cпpя вcички пoлeти и пoчивки“, Свързани

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Броят на безработните в Испания е намалял с 541 700 души през 2016 г.

26/01/2017 WORLD BG

През 2016 година броят на безработните в Испания е намаляла с 541 700 души, което е с 11,3% повече отколкото през 2015 година. Тези данни показват, че е записан четвърти пореден годишен спад и е Последни

ОБЩЕСТВО

В Рим обраха 1,5 млн. евро с български автомобил

02/06/2018 WORLD BG

В Рим четирима души обраха 1,5 млн. евро с български автомобил, съобщава италианската преса. С маски на лица, полицейски жилетки и въоръжени с автомати и пушки, бандитите са нападнали инкасов фургон в римския квартал Аурелио. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар